3.9.21

ΚΙΝΑΛ: Μετά την «3 του Σεπτέμβρη» ξεκινά η μάχη της ηγεσίας...



Την έναρξη του εσωκομματικού αγώνα για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής σηματοδοτεί η επετειακή εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκδήλωση στο Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού, στη σκιά του... θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία η Φώφη Γεννηματά, με την ομιλία της, επρόκειτο να δώσει το στίγμα της ιδεολογικής της πλατφόρμας και «δελφίνοι» προειδοποιούσαν πως αν εκμεταλλευτεί την εκδήλωση «δεν θα το αφήσουν έτσι»!

Η Φώφη Γεννηματά, σε μια «κούρσα» που πραγματοποίησε από τις αρχές καλοκαιριού και μετά, κατόρθωσε να επανακάμψει και να δείξει ότι είναι ισχυρός διεκδικητής μιας νέας θητείας, αναγκάζοντας τους άσπονδους φίλους της να σταματήσουν τις διαρροές που διακινούσαν ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφια. Η αντιπολιτευτική της τακτική στην κυβέρνηση και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε, ήταν αυτές που της έδωσαν τους «πόντους», πλην όμως οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποτελούν βασικό της πρόβλημα, καθώς φέρνουν το ΚΙΝΑΛ πεσμένο κατά μισή μονάδα σε σχέση με τις αρχές καλοκαιριού!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναμένεται τη Δευτέρα να αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του κόμματος για τον τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, εμμένοντας στον ορισμό προσωπικότητας ως επικεφαλής της Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για τον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα, προκρίνοντας ως λύση τον Νίκο Αλιβιζάτο, που είχε την ευθύνη των εσωκομματικών εκλογών και για την προηγούμενη αναμέτρηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα επίσης, με τις πληροφορίες μας, μετά την 3η του Σεπτέμβρη προγραμματίζει να καταθέσει κείμενο πολιτικής πλατφόρμας, ενώ οι στενοί του συνεργάτες, όπως ο ίδιος, τρέχουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Ο Χάρης Καστανίδης, τέλος, με αφετηρία τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ορίσει τους όρους του προεκλογικού αγώνα, θα παρουσιάσει διακηρυκτικό κείμενο, καθώς πρωτίστως δίνει τον εσωκομματικό αγώνα στη βάση της πολιτικής και των ιδεών.

Βασίλης Σκουρής (ieidiseis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: