17.8.21

Ωμός ρατσισμός στα social media...


...από Μπάμπη και Μπογδάνο...

Οι «Βρωμύλοι του Twitter» τιτλοφορεί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 13.8.2021 και μια θύελλα αντιδράσεων ξεσπά από χρήστες του Διαδικτύου, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απειλεί σελίδες σε Instagram και Facebook που δημοσίευσαν φωτογραφία του να καπνίζει πούρο στη... Νάξο την ώρα που οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κατάκαιγαν τη χώρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φημίζεται για την ανοχή της στην κριτική, άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόσο στη Βουλή όσο και σε συνέντευξή του στην Καθημερινή (4 Ιουλίου 2021) είχε υποστηρίξει ότι τα σόσιαλ μίντια δημιουργούν πρόβλημα στη δημοκρατία προσθέτοντας ότι «έχουν βγάλει στο προσκήνιο μια τοξικότητα».

Καθόλου περίεργο λοιπόν που ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέλαβε τη «βρώμικη δουλειά» να απαντήσει και με αυτό τον αήθη τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκάλυψαν τις κυβερνητικές αδυναμίες διαχείρισης.  Έτσι στο προαναφερθέν άρθρο του καταφεύγει σε ένα ανερμάτιστο υβρεολόγιο κατά χρηστών του Διαδικτύου που ασκούν κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο θιασώτης της «σοβαρής Χ.Α.» καταφεύγει σε έναν ακραία ρατσιστικό λόγο, ενώ παράλληλα χρεώνει στους «βρωμύλους» την ευθύνη για τις κυβερνητικές αποτυχίες, γιατί γίνονται «συνοδοιπόροι της καταστροφής».

Εντυπωσιακό είναι ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογράφει το κατάπτυστο άρθρο ως «δημοσιογράφος» αποκρύπτοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, θέλοντας προφανώς να ξεχάσουμε ότι γι’ αυτή την επίθεση στον δημοκρατικό διάλογο πληρώνεται από τον ελληνικό λαό.  Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλλεργία στην κριτική που επιδεικνύει η κυβέρνηση δημιούργησε σωρεία αντιδράσεων με αναρτήσεις χρηστών στα σόσιαλ μίντια.

Από την άλλη σύνηθες φαινόμενο είναι, όταν δέχεται τα βέλη της κριτικής, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να απειλεί με μηνύσεις (ακόμα και κατά πολιτών). Αυτή τη φορά επιτέθηκε κατά της ομάδας copwatch.gr, που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία του να καπνίζει πούρο στη Νάξο την ώρα που οι πυρκαγιές κατάκαιγαν τη χώρα.

Ο Κ. Μπογδάνος δήλωσε ότι η ανάρτηση τον προσβάλλει και τον στοχοποιεί καλώντας να την «κατεβάσουν» και να του ζητήσουν συγγνώμη. Ωστόσο η ομάδα δεν το έπραξε, αντίθετα τον κατηγόρησε για έπαρση, για να ακολουθήσουν απειλές για αγωγές και μηνύσεις.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ. το μόνο που μαρτυρούν είναι φοβικότητα και δυσανεξία στον διάλογο, την κριτική και τη δημοκρατία. Ενώ η ίδια η Ν.Δ. του Μητσοτάκη κρύβει όλο και λιγότερο την εκλεκτική συγγένεια με την Alt Right. Συμπέρασμα: Τα σόσιαλ μίντια παραμένουν ακόμα ένας χώρος ελεύθερης κριτικής που δεν μπορούν να ελέγξουν. Γι’ αυτό τα τρέμουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: