8.8.21

Μισόλογα ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στο συνεργείο του Open...



Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τηρούν σιγή ιχθύος για το περιστατικό με την τραμπούκικη επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού.

Παρά τις αντιδράσεις, παρά τις σοβαρές καταγγελίες δεν έχει υπάρξει... επίσημη τοποθέτηση για το περιστατικό, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε αδιαφορία από τους αστυνομικούς. Όλα αυτά την ώρα που τα θύματα της φασιστικής επίθεσης έχουν καταγγείλει πολλάκις την εγκληματική αδιαφορία των αστυνομικών που ήταν στο σημείο.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί χθεσινές δηλώσεις των θυμάτων, σημειώνοντας ότι «από τους παθόντες χθες το βράδυ ακούστηκε ότι τους προσέγγισε ένας αστυνομικός και απέτρεψε τη συνέχιση του συμβάντος».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο κ. Σκρέκας αναγκάστηκε να τοποθετηθεί εκ νέου επισημαίνοντας ότι «η ελληνική αστυνομία δεν αμφισβητεί ούτε το συγκεκριμένο ούτε κανένα περιστατικό».

Φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν:

Γιατί οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν από την αρχή του περιστατικού;
Γιατί ενώ το περιστατικό ήταν σε εξέλιξη δεν συνελήφθη κανείς και οι δράστες αποχώρησαν ανενόχλητοι;
Ποιοι ήταν οι δράστες της φασιστικής επίθεσης;
Ισχύουν οι καταγγελίες πως η συγκεκριμένη ομάδα βρισκόταν και κινούνταν ανενόχλητα στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι το σημείο ήταν αποκλεισμένο από νωρίς το απόγευμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: