29.8.21

Ανατροπή: Αμερικανική επίθεση κατά του ISIS-K...



...πίσω από την έκρηξη στην Καμπουλ...
Nεότερες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, κάνουν λόγο για αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά στόχου του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, την... οργάνωση που πραγματοποίησε την αιματηρή επίθεση της Πέμπτης στο αεροδρόμιο.
 
Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι η επιδρομή είχε ως στόχο βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.


Νωρίτερα, όπως είχε μεταδώσει το Reuters,  ο αρχηγός της αστυνομίας του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ρουκέτα, προσθέτοντας ότι από την έκρηξη έχει σκοτωθεί ένα μικρό παιδί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν στο πρακτορείο ότι άκουσαν μια έκρηξη που πρέπει να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Εξαιτίας μιας συγκεκριμένης και αξιόπιστης απειλής, όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ (...) πρέπει να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ σε μήνυμα προειδοποίησης.

Η απειλή αφορά συγκεκριμένα «την Νότια πύλη, την πύλη νέο υπουργείο Εσωτερικών και την πύλη κοντά στο βενζινάδικο Πανσίρ βορειοδυτικά του αεροδρομίου», πρόσθεσε η ανακοίνωση.
Χθες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι είναι «πολύ πιθανόν» να σημειωθεί μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εντός των επόμενων ωρών καθώς η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: