Η υπουργός Παιδείας δεν μας διέψευσε καθόλου. Ίσα ίσα σε κάποιες περιπτώσεις μας έκανε να φαινόμαστε μετριοπαθείς. Στις βάσεις εισαγωγής αναφερόμαστε και στον αριθμό των υποψηφίων... που αποκλείστηκαν.
Στον αριθμό κενών θέσεων στα Πανεπιστήμια αναφερόμαστε. Στα ρεκόρ που έσπασε αναφερόμαστε.
Έχουμε και λέμε: Από τις 79.000 περίπου θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου 63.000. Άρα 16.000 θέσεις έμειναν κενές, άδειες, χωρίς εισακτέους, με δεκάδες τμήματα χωρίς φοιτητές.!
Από τους 103.000 περίπου υποψήφιους, θέση βρήκαν στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές οι 63.000 περίπου. Άρα 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν!
Να είναι καλά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα Κολέγια που θα αυγατίσουν την πελατεία τους. Το σλόγκαν: Με 8.000 μόρια δεν χωράς στο δημόσιο ΑΕΙ με 8.000 ευρώ χωράς και παραχωράς στο Κολέγιο.
Πάνω από 22.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δεν έκαναν μηχανογραφικό, να το πούμε πιο σωστά δεν τους επέτρεψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής να κάνουν μηχανογραφικό.
Αυτά και εις ανώτερα στο ΥΠΑΙΘ και στην κυβέρνηση που επιτέλους ξεκαθάρισε το τοπίο στα ΑΕΙ παίρνοντας άριστα στον αποκλεισμό των φτωχών και των αδυνάτων.
Στο κάτω κάτω της γραφής σε όποιον δεν αρέσει το νέο σύστημα ας πάει σε κάποιο ξένο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή η κόρη του Πρωθυπουργού μας που ξενιτεύεται για να σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας; Η υπουργός Παιδείας που δεν σπούδασε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο; Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...
Χρήστος Κάτσικας
Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου