24.8.21

Οι λέξεις ως εργαλεία...


Το έπος του  Έβρου θυμίζει ξανά και ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη μήπως και πείσει εκείνους τους ψηφοφόρους της που δεν ζουν στην Εύβοια ή τη δυτική Αττική, όπου οι φωτιές δεν λένε να σβήσουν, ότι υπάρχει επιτελικό κράτος - και αντιμετωπίζει επιτυχώς τις προκλήσεις της εποχής.

Ενίοτε επικαλείται και το “θαύμα” του... εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά αυτό δεν πείθει πλέον ούτε τους θερμότερους υποστηρικτές της, αφού η βεβαιότητά της περί τείχους ανοσίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αποδείχθηκε απλώς ανοησία.

Με τις δραματικές εικόνες από το Αφγανιστάν στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου -και με το ενδεχόμενο ενός νέου προσφυγικού κύματος, που προκαλεί τρόμο στις κυβερνήσεις που χαϊδεύουν τα ξενοφοβικά ανακλαστικά ενός όλο και μεγαλύτερου μέρους των εκλογικών σωμάτων στην Ευρώπη-, ο Μητσοτάκης υπόσχεται τώρα και στον έξω κόσμο ότι η κυβέρνησή του θα κρατήσει τα σύνορα της Ευρώπης κλειστά.

Το επανέλαβε χθες υποδεχόμενος την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα από την πολιτική οικογένεια της ευρωδεξιάς. Για να αποτρέψει, όπως είπε, “τη μαζική εισροή μεταναστών”.

Ο Μητσοτάκης ξέρει καλά ότι οι πρόσφυγες πολέμου δεν είναι μετανάστες, αλλά χρησιμοποιεί συνειδητά τη λάθος λέξη για το φιλελεύθερο ακροατήριο, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, το οποίο υποτίθεται πως ομνύει στις ευρωπαϊκές αξίες.

Για το δεξιό ακροατήριο φροντίζουν οι Μηταράκηδες και σία, που έχουν εφεύρει και τον απίθανο νεολογισμό «παράτυποι πρόσφυγες».  Όσο για εκείνους που προσπαθούν να μην ασχοληθούν με το θέμα, θα αναγκαστούν να εξηγήσουν κάποια στιγμή στα εγγόνια τους γιατί σιώπησαν...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: