10.8.21

Καταγγελία για τοξικό νέφος...



Παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για έλεγχο και δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων ζητά η συλλογικότητα πολιτών της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας «Δυτικό Μέτωπο», καταγγέλλοντας ότι η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από το νέο Νεκροταφείο Ανω Λιοσίων επεκτάθηκε σε... εγκαταστάσεις με απορρίμματα και προκάλεσε τοξικό νέφος που απλώθηκε σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπως τα Ανω Λιόσια, το Καματερό, την Πετρούπολη, το Ιλιον, το Περιστέρι έως και το Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο Φυλής, την ημέρα εκείνη η πυρκαγιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και λόγω του ισχυρού ανέμου επεκτάθηκε στο Ποικίλο Ορος. «Ομως», αναφέρει στην καταγγελία της η συλλογικότητα, «η αλήθεια είναι πως καιγόταν μέρος της παλιά χωματερής, του αμαξοστασίου του Δήμου Φυλής και η εγκατάσταση του Κωστούλα (σ.σ. Κέντρο Ανακύκλωσης "Κωστούλας ΑΕΒΕ"), θυγατρική της Ελληνικής Ανακύκλωσης ΑΕΒΕ, όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χαρτιού, πλαστικού και δεκάδες παροπλισμένα οχήματα».

Οπως ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» πολίτες, η ιδιαίτερη μυρωδιά καμένων σκουπιδιών ήταν αισθητή σε εκατοντάδες κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Αυτόπτης μάρτυρας μας ανέφερε ότι από το Κέντρο Ανακύκλωσης έβγαιναν καπνοί ακόμη και το απόγευμα της Κυριακής - κάτι που παραπέμπει σε καύση πλαστικού. Το «Δυτικό Μέτωπο» καταγγέλλει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμο Φυλής ότι «ενώ γνώριζαν τι συμβαίνει και σε τι οφείλεται το τοξικό νέφος, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους πολίτες προκειμένου να προστατευθούν και τους άφησαν να εισπνέουν τον τοξικό καπνό» και καταλογίζει στις δύο αρχές την έκθεση χιλιάδων ανθρώπων σε κίνδυνο «μόνο και μόνο για να προστατευτεί το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών που έχει μετατρέψει την περιοχή σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο».

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο του Στ. Ζιαμπακα, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: