10.8.21

Η ασφάλεια των σκηνοθετημένων διαγγελμάτων...


Η οργή του κόσμου στην Εύβοια, τη βόρεια Αττική, την Ηλεία, τη Μάνη και σε άλλα μέρη είναι εντονότατη.

Η Ελλάδα κάηκε με 2 μποφόρ και οι δυνάμεις κατάσβεσης δεν επενέβησαν έγκαιρα για να οριοθετήσουν τα... μέτωπα.

Τόσο στην Εύβοια όσο και στη Βαρυμπόμπη τα τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν εκεί, επί τόπου, πριν από τον κρατικό μηχανισμό. Και, στην Εύβοια ειδικά, οι καταγγελίες λένε ότι ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε αφού το νησί καιγόταν επί μία εβδομάδα.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η οργή των πολιτών δεν έχει ξεχειλίσει μόνο για τις προκλητικές καθυστερήσεις και την ανεπάρκεια. Αλλά και για το ότι η κυβέρνηση κρύβεται. Εδώ και μια εβδομάδα η κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει εξαφανισμένη και ενημερώνει μόνο ο Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν απαντά σε ερωτήσεις.

Για να διαχειριστεί αυτά ακριβώς τα προβλήματα, ο Κ. Μητσοτάκης βγήκε χθες σε άλλο ένα διάγγελμα - κονσέρβα. Και τι είπε;  Ότι το κράτος λειτούργησε υποδειγματικά.  Ότι εναέρια μέσα υπήρχαν, αλλά ο κόσμος δεν το αντιλήφθηκε.  Ότι σε κάθε περίπτωση ζητάει συγγνώμη «για τυχόν αστοχίες», αλλά κατά βάση όλα έχουν γίνει άψογα.

Καταλαβαίνοντας το μέγεθος της γενικευμένης οργής, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι μπορεί με σκηνοθετημένα διαγγέλματα να διαχειριστεί την κρίση χωρίς η κυβέρνησή του να λογοδοτήσει. Κάνει λάθος. Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από κάθε επικοινωνιακή διαχείριση. Και η λίστα Πέτσα είναι πλέον ανίκανη να τον προστατεύσει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: