13.8.21

Ο Παντελής...


Για αρκετές δεκαετίες βρεθήκαμε άλλοτε πολύ κοντά, ως «άνθρωποι των διπλανών γραφείων», άλλοτε λίγο μακρύτερα, άλλοτε σε διαφορετικές επαγγελματικές πορείες. Σε κάθε περίπτωση δεν χαθήκαμε, βρισκόμασταν τουλάχιστον με ένα τηλεφώνημα στις γιορτές και... οπωσδήποτε πάντα με μια δική μας κλήση τη μέρα του Αγίου Παντελεήμονος. 

Φέτος, από καθαρή σύμπτωση, δεν έγινε το ίδιο. Επιχειρήσαμε δυο φορές να τον καλέσουμε για τα «Χρόνια πολλά» αλλά η αυτόματη ειδοποίηση του τηλεφώνου έδειχνε ότι «μιλούσε». Η μέρα πέρασε, ξεχαστήκαμε και δεν έμελλε, μετά από χρόνια, να γίνει ο φετινός χαιρετισμός που θα ήταν, χωρίς να το ξέρουμε, ο τελευταίος. 

Ο Παντελής Αναστασίου ύστερα από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή. Ξαφνικά, σύμφωνα με την εξέλιξη. Καθόλου ξαφνικά για εμάς, τουλάχιστον όπως τον ζήσαμε και τον ακούγαμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Παντελής υπήρξε ένας από τους πλέον καταρτισμένους συντάκτες τού στοιχήματος. Μεταξύ άλλων είχε δουλέψει στον Ελεύθερο Τύπο, στο 1-2-Χ, στην Αθλητική Ηχώ, στη Live Sport, σε ειδικά σάιτ, ενώ υπήρξε εκδότης στοιχηματατικών περιοδικών στις μέρες της εκδοτικής ευημερίας. 
Εκδότης επιτυχημένος, εξελισσόμενος, με προοπτική για μεγαλύτερα ανοίγματα. Ωσπου ήρθε η κρίση και ο ανεμοστρόβιλος που διέλυσε τον Τύπο... 

Το επάγγελμα έγινε βασανιστικό, ψυχοφθόρο. Καριέρες πέρασαν από στενωπούς, η ζωή δυσκόλεψε για τους δημοσιογράφους, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες. Η δημοσιογραφία έγινε επάγγελμα που τροφοτεί με άγχος –συχνά ασήκωτο για τους ευαίσθητους. 

Και ένας από αυτούς ήταν ο ήπιος, ο πάντα χαμηλών τόνων, Παντελής, που μας αποχωρίστηκε νέος, πριν τον φθείρει ο χρόνος. Θα λείψει από τον χώρο. Θα λείψει, περισσότερο φυσικά, από τη σύζυγό του, την αγαπημένη του Ρένα, και τη λατρεμένη κόρη του, την Ιωάννα. Ευχή μας να έχουν δύναμη για να ξεπεράσουν την οδύνη τους...

harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: