25.8.21

Απαντήσεις...


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί σήμερα στη Βουλή να απαντήσει σε όσα είτε αρνείται είτε αποφεύγει όλες αυτές τις τελευταίες είκοσι ημέρες που καίγεται ασταμάτητα η μισή Ελλάδα.

Η έπαρση και η υποκρισία που με... τόση ευκολία χρησιμοποίησαν ο ίδιος και τα άλλα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη, στις σποραδικές εμφανίσεις τους όλο αυτό το διάστημα, έχουν γυρίσει μπούμερανγκ.

Η επικοινωνία δίχως αύριο τελειώνει σήμερα και οι ενδεχόμενες απαντήσεις θα έχουν ενδιαφέρον. Αν δοθούν. Λέμε "αν δοθούν" γιατί ο πρωθυπουργός είναι πράγματι ικανός να αυτοθαυμαστεί για άλλη μια φορά, να καταφύγει σε συμψηφισμούς, να επιλέξει ακόμα και την τυμβωρυχία, όπως εύσχημα του συστήνουν φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι.

Όλα αυτά τα «επιχειρήματα» έγιναν στάχτη στα αποκαΐδια της βόρειας Εύβοιας, στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Όπως στάχτη έγιναν και τα βαριά «όπλα» που «αγοράστηκαν» για να χτιστεί ο μύθος του «επιτελικού κράτους», η εικόνα του «καλύτερου διαχειριστή», της «αποτελεσματικότητας», της υπεροχής των -ελέω Θεού- «αρίστων».

Τζάμπα τα λεφτά για το πανωσήκωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2016 και μετά.

Η πρωτόγνωρη καταστροφή, η πλήρης ισοπέδωση της βόρειας Εύβοιας, τα σχεδόν 1,3 εκατ. στρέμματα καμένου δάσους, η απελπισία δεκάδων χιλιάδων πολιτών, το σχέδιο για την επόμενη μέρα απαιτούν απαντήσεις.

Αναγνώριση, ανάληψη και καταλογισμό ευθυνών -και όχι κούφιες συγγνώμες-, σχέδιο για την επόμενη μέρα, άμεση αποκατάσταση των πληγέντων πολιτών.

Και, τέλος, μια απάντηση σε ένα και μοναδικό ερώτημα: Πότε σβήνει μία, έστω μία φωτιά, στην Ελλάδα το 2021;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: