Η δημοσιογραφία, όπως την ξέραμε και όπως την παραλάβαμε από τους προκατόχους έχει μεταλλαχθεί μέσα σε εργαστήρια παραμόρφωσης. Το σημαντικότερο από αυτά εδρεύει στο διαδίκτυο, όπου αναπτύσσεται η δημοσιογραφία της αντιγραφής, του ψευδεπίγραφου τίτλου, της... ειδησεογραφικής αλλοίωσης –ένα σωρό είδη.
Ανάμεσά τους είναι η δημοσιογραφία των γρίφων και του παραπλανητικού τίτλου. Εκείνου δηλαδή που βάζει ερώτηση από έξω για να δώσει απάντηση από μέσα. «Θυμάστε το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου;» ρωτάει ο τίτλος που διευκρινίζει ότι το κορίτσι «Έγινε 20 χρονών και δεν θα το πιστέψετε πώς είναι».
Τα ερωτηματικά αιωρούνται και γαργαλάνε το ποντίκι και το δάχτυλο για να πατήσουν το λινκ. Το ίδιο γαργάλημα και στην είδηση ότι «Σάρωσε στις Πανελλαδικές η κόρη της Πάολα». Η οποία είδηση συνοδεύεται από τον γρίφο «Σε ποια σχολή μπήκε». Δυσκολάκι; Πολύ! Όχι πιο δύσκολο, όμως, από το «Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε Κατερίνα Καραβάτου-Κατσούλη».
Η περιέργεια ανεβαίνει με τον τίτλο που αναρωτιέται «Πώς είναι σήμερα η Μαρίνα Τσιντικίδου – η φωτογραφία με το μπικίνι». Αν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, σταθείτε! Υπάρχει προτεραιότητα στον γρίφο «Ποια παρουσιάστρια πήγε να αγοράσει φρούτα στο κέντρο της Αθήνας ντυμένη σέξι».
Αντέχετε να μην ανοίξετε τις «ειδήσεις»; Ειδικά όταν κάποιες από αυτές τις προσφέρουν σάιτ με τίτλους που έχουν βάρος και παρελθόν –είτε ως καθαρά διαδικτυακοί είτε προερχόμενοι από, ακόμα και ιστορικά, έντυπα.
(Σε όλες τις απορίες από τους τίτλους που αναφέρθηκαν δεν έχουμε καμιά απάντηση. Δεν νιώσαμε κανένα γαργάλημα στο δάχτυλο, καμιά ανάγκη για βαθιά ενημέρωση. Ούτε καν να δούμε πώς είναι σήμερα με μπικίνι η Μαρίνα Τσιντικίδου)...
harddog-sport.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.