20.8.21

Πικρές αλήθειες...


Τέταρτη μέρα συνεχούς καταστροφής. Κάνουμε τον σταυρό μας να μην δυναμώσει ο άνεμος. Θα σαρωθούν τα πάντα. Σκεφτείτε να μην είχε άπνοια, η φωτιά θα είχε φτάσει στον Πειραιά... Βέβαια δεν λέω μεγάλες κουβέντες, γιατί η φωτιά καίει ακόμα κανονικά!». 

Αυτά τα διόλου κολακευτικά για την... κυβέρνηση Μητσοτάκη γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός Γιώργος Μουρούτης.

Στο ίδιο πνεύμα έγραφε και τις προηγούμενες μέρες, αγανακτισμένος προφανώς από την ανικανότητα του επιτελικού κράτους των αρίστων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Βίλια. Μάλιστα υποχρεώθηκε να παραδεχθεί δημόσια ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τουλάχιστον την περιοχή, υπήρχε καλύτερη οργάνωση», για να τα μαζέψει μετά.

Παρόμοια είναι η αγανάκτηση και του Δημήτρη Κατσούδα (στενού συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη από την εποχή του Κωνσταντίνου, σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης»), ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αποζημιώσεις για σπίτια, για ζώα, για χαμένες δουλειές, για επιχειρήσεις κ.λπ. κ.λπ. ... Αυτά μάλιστα είναι επιπλέον των δισ. που δώσαμε για κατασβέσεις με δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα και των τεράστιων δαπανών που πρέπει να γίνουν για αποφυγή πλημμυρών και για αναδασώσεις! 

Το ένα εικοστό αυτών των πόρων να είχαν διατεθεί για πρόληψη, οι μισές τουλάχιστον καταστροφές (για να μην πω τα 2/3) θα είχαν αποφευχθεί. Τώρα, μετά δύο χρόνια αδράνειας, γίνονται κάποια βήματα για αναβίωση της Δασικής Υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό όμως θα πάρει χρόνια. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα».

Τι άλλο να προσθέσει κανείς αυτές τις μέρες;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: