26.8.21

Η πρόληψη το κλειδί...


Μπορεί ο ίδιος να έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU, ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως επιμένει ότι το ‘κλειδί’ είναι η πρόληψη.

«Η βοήθεια του Μηχανισμού και η... μεγάλη και απαραίτητη επένδυση που έχει ανακοινωθεί για την ενίσχυση των εναερίων μέσων, είναι ένα σημαντικό βήμα. 

Όμως πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά. Απαιτείται μία σημαντική επένδυση στην πρόληψη», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την από κοινού αξιολόγηση και αναβάθμιση των εθνικών σχεδίων βάσει βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών. 

Παράλληλα, προτείνει, μέσω του Ταμείου Ανασυγκρότησης, των Ταμείων Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, να χρηματοδοτήσουμε δράσεις για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες, όπως το πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που παραμένει η πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιών, αλλά και ο καθαρισμός των περιαστικών δασών και η διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων.

«Όσα μέσα και να διαθέτουμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή χωρίς επένδυση στην πρόληψη και βελτιστοποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας», καταλήγει...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: