9.8.21

Μηνύσεις για τους συκοφάντες...


Σε μηνύσεις κατά χρηστών του Διαδικτύου που αφήνουν υπόνοιες ότι για τις φωτιές της Εύβοιας ευθύνονται μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που είχαν βρεθεί εκεί πριν από λίγες μέρες για κατασκήνωση, θα προχωρήσει ο φορέας, σύμφωνα με τον γραμματέα του, Σωτήρη Αλεξίου. Ανάμεσα... στους χρήστες που προωθούν τέτοια μηνύματα φαίνεται πως είναι και η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, Βίκυ Παπαλουκά.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, κάλεσε τόσο την κ. Παπαλουκά όσο και τους υπόλοιπους να ανακαλέσουν ή να διαγράψουν τις εν λόγω αναρτήσεις, διαφορετικά η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις φωτιές που κατακαίνε ολόκληρους νομούς με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Η επικοινωνία είναι το μόνο μέσο μιας κυβέρνησης που ίπταται πάνω από την κοινωνία, με την τραγική αδράνεια της στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Στα πλαίσια αυτά τρολ λογαριασμοί της Ν.Δ. στο Twitter και στο Facebook, αλλά, δυστυχώς, και φανατισμένοι υποστηρικτές της κυβέρνησης αναπαράγουν παραμύθια συσχέτισης της πυρκαγιάς στην Εύβοια με το 5ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία τους καλούσε να διαγράψουν τις αναρτήσεις και κατέληγε ως εξής: «Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και θα φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικό οικονομικό ποσό που θα αποδοθεί στους ανθρώπους των περιοχών που αφέθηκαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός, καθώς και στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος».

Οι αναρτήσεις αυτές ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 5ο εναλλακτικό κάμπινγκ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έγινε στις Ροβιές από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου. Στις 4 Αυγούστου η περιοχή λαμπάδιασε. Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες...». Αλλη ανάρτηση αφού είχε ενσωματωμένη την αφίσα του κάμπινγκ ανέφερε: «Για να καταλάβετε ποιοι βάλανε τη φωτιά στην Εύβοια και μετά βάζανε τα κομματικά τους τσόλια να επιτίθενται στον Μητσοτάκη. Είπα και χθες, πέρα από δολοφόνοι, συμμορίτες, προδότες είναι και εμπρηστές. Είναι εθνικό χρέος να τσακίζουμε κάθε ζαίο που ξέρουμε». Χθες βράδυ πάντως, ο λογαριασμός του τελευταίου μηνύματος είχε ανασταλεί από το twitter.

Τα μηνύματα αυτά είναι ανάλογου ύφους και περιεχομένου μ’ εκείνα που είχαν διαδοθεί και πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα και που ήθελαν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να φορτώνουν επίτηδες το σύστημα ηλεκτροδότησης προκειμένου να δημιουργηθεί μπλακ άουτ. Ανάλογο δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κάνει ο αρθρογράφος του liberal.gr και της «Καθημερινής της Κυριακής», Σάκης Μουμτζής.

● Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20.00 απόψε στο Σύνταγμα καλούν δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑ.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή είχαν πραγματοποιηθεί το 2007, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας...

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: