10.8.21

Φλεγόμενο... επιτελικό κράτος...


Ο τρόπος που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που συνάντησε η κυβέρνησή του στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία είναι να εμφανίζεται ο ίδιος με συχνά διαγγέλματα, τα οποία βέβαια προβάλλονται με την αναμενόμενη θέρμη από τη... συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης.

Και βέβαια θα ήταν ευπρόσδεκτη αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού, αν οι ανακοινώσεις του αυτές συνοδεύονταν από μια ειλικρινή αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανάλυση των τρόπων που σκέφτεται ο ίδιος να τα αντιμετωπίσει.

Ομως αυτό που συμβαίνει με τον κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως εξοργιστικό. Κάθε φορά που κάνει ένα από αυτά τα συνεχή διαγγέλματα είναι μόνο και μόνο για να απομακρύνει κάθε σκιά ευθύνης για τον ίδιο και να υποδείξει ως ενόχους κάποιους άλλους.

Για την οδυνηρή αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμών ανακάλυψε πριν από λίγο καιρό «υγειονομικό σαμποτάζ» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα αρκείται στην απόδοση των ευθυνών στην κλιματική κρίση ή στον κακό μας τον καιρό.

Με τη συγγνώμη που ζήτησε στη χτεσινή του τηλεοπτική παρουσία απλώς δικαίωσε τη γνωστή ρήση ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Γιατί τελικά αυτή η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει τους πάντες εκτός από τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του που διοικεί τη χώρα με τρόπο απολύτως αυταρχικό αλλά και προκλητικά αναποτελεσματικό.

Μιλώντας επιδεικτικά σε πρώτο πρόσωπο, στο ίδιο διάγγελμα, ο κ. Μητσοτάκης θα περηφανευτεί ότι ξεπέρασε όλες τις μεγάλες κρίσεις μέχρι σήμερα. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κάποιος απρόσεκτος λογογράφος έβαλε στο κείμενο του πρωθυπουργού ως μεγάλη προσωπική του επιτυχία ότι κέρδισε «το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού». Ολοι γνωρίζουμε τι συνέβη πραγματικά. Και χτες είχαμε αύξηση στους θανάτους και στις διασωληνώσεις.

Οσο για το επιτελικό κράτος, στο ίδιο διάγγελμα ο πρωθυπουργός ομολόγησε την πλήρη αποτυχία, λέγοντας ότι ο ίδιος πήρε όλες τις αποφάσεις, ενώ τα κονδύλια της αποκατάστασης θα τα διαχειριστεί το προσωπικό του γραφείο.

Ως σύγχρονος Νέρων, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τώρα το επιτελικό του κράτος να φλέγεται κι αυτός παίζει άρπα στα μέσα ενημέρωσης της λίστας Πέτσα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: