26.8.21

Καμπούλ: Κίνδυνος για επίθεση και με ρουκέτες...


Πάνω από 10 οι νεκροί.
ΗΠΑ: Φύγετε μακριά από το αεροδρόμιο...
Σύμφωνα με ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου ΒΒC, όσοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο έχουν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο επίθεσης και με ρουκέτες. Οι... άνθρωποι έχουν κληθεί να καλυφθούν για προστατευθούν.

Nωρίτερα κι ο Γάλλος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν προειδοποιούσε για τον κίνδυνο κι άλλης έκρηξης και ζητά από τους Αφγανούς να απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο.


Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έχει ήδη σημειωθεί δεύτερη έκρηξη, από βομβιστή αυτοκτονίας, στο ξενοδοχείο της Καμπούλ «Μπαρόν», όπου βρίσκονταν Βρετανοί στρατιώτες και αξιωματικοί.

Πάνω από 10 οι νεκροί

Πληροφορίες από τη Ρωσία, αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 13 και οι τραυματίες 15. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

Η Τουρκία, η Βρετανία και η Γερμανία αναφέρουν ότι από τη διπλή βομβιστική επίθεση δεν έχουν τραυματιστεί άνδρες των δυνάμεών τους.
 
ΗΠΑ: Φύγετε μακριά από το αεροδρόμιο

Alert εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ, μετά την έκρηξη και τις πληροφορίες για πυρά:

«Οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στην πύλη Abbey του αεροδρομίου, στην Ανατολική Πύλη ή τη Βόρεια θα πρέπει να φύγουν αμέσως. Θα πρέπει να αποφύγουν τη διαδρομή για το αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τις πύλες του αεροδρομίου προς το παρόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: