25.8.21

Η αντίστροφη μέτρηση...


Πέτρος Κατσάκος

Και δυστυχώς θα επαληθευτούμε. Την Κυριακή γράφαμε πως τα χειρότερα έρχονται και δύο ημέρες μετά η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε -ή, για να ακριβολογούμε, δεν έκανε ό,τι μπορούσε- για να μας επιβεβαιώσει. 

Και πώς να μην έρθουν τα χειρότερα όταν έχεις μπλέξει με κυβέρνηση ανίκανη, άτολμη και... άβουλη; Πώς να μην έρθουν τα χειρότερα αν έχεις να κάνεις με μια κυβέρνηση που μοναδικό της μέλημα είναι να διώχνει από επάνω της ακόμη και την ελάχιστη υποψία ευθύνης μετακυλίοντας το φταίξιμο πάντα στους άλλους; Έτσι και τώρα. 

Κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την ενημέρωση των ανεμβολίαστων, καμία προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ και κανένα πλάνο με βασικό κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας. Μονάχα χαμηλού πολιτικού κόστους ημίμετρα, μηδενικού κόστους προστατευτικές παρεμβάσεις, κούφιες απειλές και όπου μας βγει, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να θωρακίσουν τη θέση τους από κάθε έννοια πολιτικής ευθύνης.

Και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται. Όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα οι παραθεριστές, όταν ανοίξουν τα σχολεία, όταν ξαναρχίσει ο συνωστισμός στο μετρό και στα λεωφορεία. Τότε που θα πάνε περίπατο τα δήθεν μέτρα που ανακοίνωσαν χθες. Όταν θα φανούν ξεκάθαρα πια οι πολιτικά επιλεκτικές εξαιρέσεις σε σώματα ασφαλείας, στρατό και Εκκλησία και τα αμέτρητα παραθυράκια που η κυβέρνηση άφησε στους περιοριστικούς όρους για τους ανεμβολίαστους θα χάσκουν τη χρεοκοπημένη πολιτική της. 

Μόνο που τότε θα είναι αργά. Όχι γι' αυτούς. Αλλά για εμάς τους υπόλοιπους, που όχι μόνο θα μετράμε απώλειες αλλά θα κουβαλάμε και τη ρετσινιά του φταίχτη που δεν ανέλαβε την ατομική του ευθύνη να επιβιώσει στο επιτελικό κράτος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτόν τον πολιτικό βραχνά όσο είναι καιρός. Γιατί τα χειρότερα έρχονται και ο χρόνος μετρά αντίστροφα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: