21.8.21

Μέτρα για τους ανεμβολίαστους από τον Σεπτέμβριο...



Η επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στα μεγάλα αστικά κέντρα σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα στα μέτρα προστασίας που παρατηρείται οδηγούν την κυβέρνηση στη λήψη σκληρότερων μέτρων προκειμένου να... αποφευχθεί η εξάπλωση των μολύνσεων κορονοϊού.


Με δεδομένο πως απέχουμε αρκετά από την επίτευξη του λεγόμενου τείχους ανοσίας οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι προ των πυλών και θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα όπως προανήγγειλε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πήγες, το σενάριο που κερδίζει πόντους είναι η λειτουργία των κλειστών χώρων στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Τι αναμένουμε

Καφετέριες και εστιατόρια: Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς χώρους.
Μπαρ και κέντρα διασκέδασης: Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και στη συγκεκριμένου τύπου διασκέδαση.
Θέατρα-Σινεμά: Περιορισμός θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα και τους κινηματογράφους.
Αθλητικοί χώροι: Οι αγώνες (και) στα κλειστά γήπεδα θα διεξάγονται μπροστά σε εμβολιασμένο κοινό κάτι που ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε ανοικτές εγκαταστάσεις.
Συνολικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αναμένεται να βάλει στο «στόχαστρο» τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας κάτι που άφησε να εννοηθεί αρκετές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε νέο lockdown, ότι δεν θα κλείσει ξανά η οικονομία και τα όποια νέα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος των ανεμβολίαστων εργαζομένων (με δύο μοριακά ή rapid test την εβδομάδα που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εκπαιδευτικούς) και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων.

Κυριαρχεί πλέον το στέλεχος «Δ»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.011 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Μαΐου 2021 έως 08 Αυγούστου 2021.

Από τον έλεγχο των 1.011 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 950 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC), εκ των οποίων τα 868 αφορούν στο κυρίαρχο πλέον στέλεχος «Δέλτα». Επίσης, τα 72 αφορούν στο στέλεχος «Α» και τα 10 στο «Β».

Δεν υπάρχουν σχόλια: