9.8.21

Συνελήφθη ο Δ. Χ., κατηγορούμενος για μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»...

 Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, στη σύλληψη του 46χρονου Δ.Χ., ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με... αστυνομικές πηγές, ο Δ.Χ. συνελήφθη λίγο μετά τη διάπραξη ένοπλης ληστείας με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν μετά τη ληστεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έχει κλέψει την προηγούμενη ημέρα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα μεταφέρει τον 46χρονο στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε.

Ο Δ.Χ. είχε καταδικαστεί σε 16ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για ένοπλη ληστεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με Καλάσνικοφ, και για την οποία συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. 

Σημειώνεται πως ο Δ.Χ., με κείμενό σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από τον Νοέμβριο του 2019, είχε υποστηρίξει πως η Οργάνωση «έχει πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017» και είχε ισχυριστεί πως οι δύο συλληφθέντες δεν είχαν σχέση με «με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες».

Επίσης, είχε μιλήσει για «καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας, που αναλαμβάνουν να σπείρουν τα σενάρια των διωκτικών μηχανισμών» εμφανίζοντας «τους δυο συλληφθέντες κι εμένα μαζί ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, που ετοιμάζαμε, σύμφωνα με τις εικασίες της «αντι»-τρομοκρατικής νέες επιθέσεις». Ο 46χρονος, με έναυσμα τις συλλήψεις και «μ’ επιπλέον πρόσχημα» την αναζήτησή του, είχε σημειώσει επίσης πως «το κράτος έχει εξαπολύσει μια μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των αναρχικών και του κοινωνικού κινήματος ευρύτερα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: