19.8.21

Εν αναμονή πρωτοβουλιών...


Πέτρος Κατσάκος

Μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς τις γυναίκες του Αφγανιστάν έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην αγνοηθούν οι φωνές αυτών των γυναικών, των οποίων τα... δικαιώματα καταπατούνται από τους Ταλιμπάν.

«Οι απελπισμένες φωνές αυτών των γυναικών ζητούν στήριξη και ελπίδα, ένα χέρι σωτηρίας που θα απομακρύνει τις ίδιες και τα παιδιά τους από τον ζόφο, από το σκοτάδι που θα τις μεταμορφώσει σε σκιές αν δεν τις αφανίσει ολοκληρωτικά. Φωνές που ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν τύψη και είναι χρέος μας να μην τις αγνοήσουμε» σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλοι θα περιμένουμε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε αυτές οι γυναίκες, που σύντομα θα βρεθούν στον δρόμο της προσφυγιάς, να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο και άσυλο στη χώρα μας.

Όλοι θα περιμένουμε μια πρωτοβουλία της Προέδρου που θα ξεπεράσει τις ακραία ξενοφοβικές αντιλήψεις της κυβέρνησης και του κύριου Μηταράκη, που θέλουν τα ελληνικά σύνορα κλειστά για τους κατατρεγμένους του Αφγανιστάν.

Μια πρωτοβουλία που θα σβήσει από τη μνήμη μας την αναμνηστική φωτογραφία της Προέδρου δίπλα στον φράχτη του  Έβρου. Τον φράχτη που δυστυχώς συμβολίζει τα αντίθετα από όσα ανθρώπινα η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε για τις γυναίκες του Αφγανιστάν.

Είναι χρέος της Προέδρου της Δημοκρατίας να μην μείνει μόνο σε μια ανάρτηση στο Facebook, που, ενώ αξίζει συγχαρητήρια, θέλει και την ανάλογη συνέχεια ώστε να μην μείνουμε μόνο με τις θετικές εντυπώσεις και τα μπράβο, αλλά να μπούμε και στην ουσία ενός νέου μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος που σύντομα θα μας χτυπήσει την πόρτα. Και τότε θα μετρηθούμε όλοι μας για ακόμα μια φορά. Ποιοι είναι με τους φράχτες και ποιοι είναι με τους ανθρώπους...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: