18.8.21

Αφγανιστάν: Καταφύγιο στα Εμιράτα βρήκε ο Γάνι...



 Πυρ από τους Ταλιμπάν κατά διαδηλωτών που ζητούν την αφγανική σημαία στα κτήρια (BINTEO)...
Καταφύγιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρήκε ο πρώην Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γάνι, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Το... Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα ΗΑΕ υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο Ασράφ Γάνι και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ, που μετέδωσε το CNN.

H οργή του λαού μεγαλώνει

Στους δρόμους της πόλης Τζαλαλαμπάντ βγήκαν σήμερα πολλοί Αφγανοί με αίτημα να επανατοποθετηθούν οι σημαίες του Αφγανιστάν στα γραφεία και στα δημόσια κτήρια αντί της σημαίας των Ταλιμπάν που κατέλαβαν τον έλεγχο της εξουσίας.

Ωστόσο, οι μαχητές των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον τους, όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Pajhwok Afghan News. Οι μαχητές των Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν επίσης μερικούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονταν να κάνουν πορεία με τη σημαία του Αφγανιστάν. Στο βάθος ακούγονταν πυροβολισμοί καθώς οι διαδηλωτές διαλύθηκαν από την περιοχή. Από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. ι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: