22.8.21

Αφγανιστάν...



Τη μια μέρα η ΠτΔ κάνει έκκληση από το Fb να «τείνουμε χέρι βοηθείας στις γυναίκες του Αφγανιστάν και τα παιδιά τους» και την επομένη οι υπουργοί ΠΡΟ.ΠΟ και Αμύνης επισκέπτονται τον φράχτη στον Έβρο για να εξασφαλίσουν ότι αυτό το χέρι δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ρητορικό πυροτέχνημα.
Οι γυναίκες του Αφγανιστάν είναι θύματα όσο... παραμένουν στο Αφγανιστάν. Τότε οι δυτικοί ηγέτες μπορούν να τις επικαλούνται για να εισβάλουν και να κατακτήσουν τη χώρα. 
Μπορούν επίσης να οδύρονται για την τύχη τους όταν την εγκαταλείπουν μετά από 20 χρόνια κατοχής, αφήνοντας πίσω τους χάος και καταστροφή.  
Αν όμως επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, γίνονται επικίνδυνος εισβολέας που απειλεί τον τρόπο ζωής μας. Για αυτό και πρέπει να υψώσουμε τείχη στα σύνορα για να τις κρατήσουμε έξω. 
Ούτε έναν Αφγανό παραπάνω δεν χωρά η Ελλάδα, επιμένει ο Μπογδάνος που δεν σταματά να κραδαίνει την «ανωτερότητα» του χριστιανικού πολιτισμού έναντι του μουσουλμανικού. 
Οι γυναίκες του Αφγανιστάν έχουν αξία μόνο ως μακρινά θύματα που από απόσταση ασφαλείας θα συνεχίσουν να  «νομιμοποιούν» τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις της Δύσης και να «καταδεικνύουν» την πολιτισμική της υπεροχή.
Εμείς γράφουμε το σενάριο, εμείς μοιράζουμε τους ρόλους, όποια δεν παίζει με τους κανόνες μας δεν έχει θέση στο έργο μας.

Dimitris Tsirkas (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: