21.7.21

«Γαλάζιοι» ανεμβολίαστοι VS τα instagram stories...


...στο προφίλ του Κικίλια... 

Ποιοι φλερτάρουν με τους «ψέκες»;

Κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος έχει γράψει τα παρακάτω; «Αυτοί θα είναι μαζί μας. Ας είναι συντηρητικοί, θρησκευόμενοι, εθνικιστές. Αρκεί να είναι έντιμοι. Καταρχάς τα συμφέροντα και οι...ανάγκες καθορίζουν τη στάση τους και όχι οι πεποιθήσεις ή οι ιδεοληψίες». Απαντάω για να μη σας ταλαιπωρώ. Ο πρώην Yπουργός Προστασίας του Πολίτη των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Τόσκας. Κι όμως, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» προτείνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ να «αγκαλιάσει» το ετερόκλητο -η αλήθεια είναι- πλήθος των αντιεμβολιαστών, χωρίς να τον νοιάζει αν ανήκουν στις παραπάνω ομάδες. Μόνο με την αόριστη προϋπόθεση να είναι «έντιμοι». Εκεί στην Κουμουνδούρου, μην απορείτε μετά γιατί η κυβέρνηση λέει ότι «κλείνετε» το μάτι στους «ψεκασμένους». Βοηθούν και κάποιοι με τη στάση τους.

«Γαλάζιοι» ανεμβολίαστοι

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν φλερτάρουν μόνο κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι με τους λεγόμενους «αντιεμβολιαστές», αλλά και ορισμένοι Νεοδημοκράτες. Όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, υπάρχουν καμιά δεκαριά ανεμβολίαστοι βουλευτές στο σύνολο των 300. Ανάμεσα στους και μία γυναίκα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν εμβολιάστηκε κατόπιν προτροπής του πνευματικού της. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κι εκείνοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που δηλώνουν προβληματισμένοι από τις σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εκτός δηλαδή από εκείνους στην Υγεία και την Πρόνοια.

@Kikilias

Δεν ξέρουμε αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει μόδα στο Instagram δεκάδες άνθρωποι να «ταγκάρουν» σε stories καθημερινά τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, την ώρα που εμβολιάζονται -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- οι νέοι. Με τη σειρά του, ο Κικίλιας αναπαράγει όλα αυτά τα stories που τον ταγκάρουν και έτσι δημιουργείται ένα «πανηγύρι» από ιστορίες στον προσωπικό του λογαριασμό, που γεμίζει με τις εικόνες νέων που εμβολιάζονται. Αν κάποιος σκέφτηκε αυτό τον τρόπο προκειμένου να προωθήσει τον εμβολιασμό στις ηλικίες 18-30 ετών, ειλικρινά μπράβο του. Αν ξεκίνησε απλά ως μόδα και διατηρήθηκε επειδή άρεσε, καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσουν στην καμπάνια υπέρ του εμβολίου.

Πηγή Vice


Δεν υπάρχουν σχόλια: