12.7.21

«Mega σκάνδαλο»...


...η μη επιστροφή των χρημάτων στους εργαζομένους της Τηλέτυπος...

Προς τη δικαιοσύνη οδεύει η υπόθεση άρνησης επιστροφής των χρημάτων του πλειστηριασμού στους 500 εργαζομένους της πρώην Τηλέτυπος από τις τράπεζες. 

Αν και το Δημόσιο συμμορφώθηκε άμεσα και... επέστρεψε τα 6 εκατ. ευρώ στην ειδική διαχείριση, τηρώντας τις διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπήρξε παρέμβαση της Alpha Bank.

Η συγκεκριμένη τράπεζα, που ήταν επικεφαλής του ομολογιακού δανείου του Mega, διαχώρισε τη θέση της από τις υπόλοιπες και αρνήθηκε την επιστροφή των ποσών στους εργαζομένους. Η τράπεζα επικαλείται μόνο τις εισηγήσεις των νομικών της συμβούλων και ενώ οι απαιτήσεις της από την πρώην Τηλέτυπος έχουν υπερκαλυφθεί. 

Το “σημείο καμπής” είναι η  νομοθετική πρόβλεψη για την επέκταση των αποζημιώσεων σε όσους δούλεψαν τα τελευταία δύο χρόνια στην Τηλέτυπος και όχι σε όσους συνέχισαν μέχρι τέλος και εργάστηκαν για την ειδική διαχείριση.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει την ενόχλησή της για τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά δεν λαμβάνει κάποια άλλη σοβαρή πρωτοβουλία. 

Αντιθέτως, η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία αντέδρασαν εκδίδοντας ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι εξετάζουν όλους τους τρόπους αντίδρασης και μεταξύ αυτών είναι και η προσφυγή τη δικαιοσύνη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: