8.7.21

Το πραγματικό ιατρικό απαρτχάιντ...



...και τα «προβλήματα» του πρώτου κόσμου...

Η εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για μια «κάρτα ελευθερίας» μέσω της οποίας θα πιστωθούν 150 ευρώ σε κάθε νέο/α έως 25 ετών που θα εμβολιαστεί, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. H πραγματικότητα είναι πως...με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες στόχος ήταν «μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί το 70%, ώστε να πετύχουμε την ανοσία». Αντ’ αυτού μέχρι τις 1/7/2021, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι μόλις 3.788.906 ή αλλιώς το 39,2% της χώρας.

Μια από τις αιτίες είναι η ανασφάλεια του κοινού απέναντι στα νέα εμβόλια, η οποία τροφοδοτήθηκε από μια εκστρατεία φόβου των μέσων ενημέρωσης, τόσο χάριν της τηλεθέασης όσο και της εξυπηρέτησης γεωοικονομικών συμφερόντων, όπως συνέβη στην περίπτωση της δυσφήμισης του AstraZeneca της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ. Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στην συνολική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης, που χρησιμοποίησε επιστημονικοφανείς προσεγγίσεις ως άλλοθι βαθιά ταξικών πολιτικών.


Ο μεταμοντέρνος ατομικισμός («δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα») πίσω από το κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», ξέπλυνε ως άλλη όψη του ίδιου νομίσματος έναν τάχα «αντισυστημικό» ακροδεξιό δικαιωματισμό, που διαστρεβλώνει ακόμα και προοδευτικά συνθήματα και όρους (βλ. «υγειονομικό απαρτχάιντ», «το σώμα μου, η επιλογή μου» κα.). Η όλη συζήτηση περί υποτιθέμενης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού λειτουργεί παρελκυστικά, την ώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν ένα πραγματικό ιατρικό απαρτχάιντ, που τους στερεί την πρόσβαση στα αγαθά της επιστήμης.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη, ΕΔΩ... 

Πηγή: ΚΟΜΜΟΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: