12.7.21

Η «προστασία» του θύματος στη ΓΑΔΑ...


Προφανώς έγινε πράξη η προαναγγελία των αρμόδιων υπουργών και αντί για τον παρατημένο και προ διετίας πανέτοιμο θεσμό σπίτι του παιδιού αποφάσισαν όχι μόνο να αναγκάζουν ανήλικα κακοποιημένα παιδιά και νέες γυναίκες να καταθέτουν στον πλέον ακατάλληλο γι' αυτούς χώρα της ΓΑΔΑ αλλά να... τους στερούν και από την παρουσία δικηγόρου-συμπαραστάτη στις οδυνηρές αυτές στιγμές.

Τρανό παράδειγμα η πολύωρη απομόνωση της νεαρής κοπέλας που είχε το κουράγιο να καταγγείλει τον κακοποιητή πατέρα και τον αστυνομικό. Οι θύτες και τα θύματα στην Ελλάδα Μητσοτάκη- Χρυσοχοίδη- Τσιάρα φαίνεται ότι αλλάζουν θέσεις αρκεί να μην τρωθεί το γόητρο των κυβερνητικών «παντελονάτων».

Η κοπέλα τώρα ανατριχιάζει τα κανάλια αλλά δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα στρατιές πρόθυμων ειδικών που θα αναλύσουν τα ημερολόγια ή και το ντύσιμό της! 

Περισσεύει μόνο ο τσαμπουκάς των σερίφηδων που έχουν το θράσος να ενοχοποιούν τους κομματικούς αντιπάλους τους για τη δική τους κατάντια και να δικαιολογούν την πολύωρη απομόνωση της νεαρής γυναίκας από το δικηγόρο της με το πρόσχημα ότι υπήρχε εκεί αρμόδιος εισαγγελέας και ότι δεν προβλέπεται παρουσία συνηγόρου συμπαραστάτη στις πρώτες καταθέσεις! 

Το Ποινικό Δίκαιο μετατρέπεται στα υπουργεία του επιτελικού κράτους από αναγκαίο εργαλείο και για την προστασία των θυμάτων σε εργαλείο εκφοβισμού και απομόνωσης τους. Και δεν ντρέπεται ακόμα κανείς γι' αυτό…

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: