12.7.21

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία...



Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο λεπτό η Ιταλία επικράτησε της Αγγλίας στη διαδικασία των πέναλτι πανηγυρίζοντας την κατάκτηση το στέμματος του πρωταθλήματος Ευρώπης στο μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η... κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Η Αγγλία προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με το γκολ του Σο και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία ήταν σαφώς καλύτερη και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 67ο λεπτό με τον Μπονούτσι ενώ είχε τις ευκαιρίες να παραβιάσει και δεύτερη φορά την εστία του Πίκφορντ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση χωρίς να αλλάξει κάτι στην αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι όπου οι Ιταλοί επικράτησαν με 3-2. 

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 67.000 θεατές, εκ των οποίων πάνω από 10.000 ήταν Ιταλοί.

► Η Ιταλία είναι αήττητη στα τελευταία 34 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει 87 γκολ και δεχθεί 11. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της το 2ο διεθνώς, πίσω μόνο από τα 35 παιχνίδια της Βραζιλίας (1993-1996) και της Ισπανίας (2007-2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: