12.7.21

Τηλεοπτικά ελληνικά...


ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ φανατικοί Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί οπαδοί, φίλοι, συγγενείς, γιοι και πατέρας, παρακολουθούν μαζί από την τηλεόραση ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Φοράνε οπαδικές φανέλες, κασκόλ, βάφονται, ωρύονται, αλληλοβρίζονται στην παραμικρή φάση –όλα παρατραβηγμένα στο όνομα της τηλεοπτικής κωμωδίας. 

Και μαζί επιδερμικά γιατί... ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ στην πραγματικότητα. Και ξαφνικά ο ένας από τους φανατικούς τόσο καλά ξέρει τους παίκτες της ομάδας του, που αποκαλεί τον Χατζηγιοβάνη, ΧατζηΤΖιοβάνη. Και δεν ήταν σεναριακή επινόηση, δηλαδή δεν έκανε πλάκα με το όνομα. Ήταν λάθος («Η τούρτα της μαμάς», ΕΡΤ).

** ΕΙΣΑΙ τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και αρχίζεις με τη φράση «η κυβέρνηση φορτσάρει για τους ελέγχους» κ.λπ. Τι δημοσιογραφικά, τηλεοπτικά, ελληνικά είναι αυτά σε επίσημο δελτίο και όχι σε μια συζητησούλα; Φορτσάρει; Και όχι εντείνει, αυξάνει, εντατικοποιεί, επιταχύνει, ενισχύει, κλιμακώνει, διευρύνει, δυναμώνει; Λεξιπενία ή βιασύνη; Προφανώς το δεύτερο (Δελτίο Star).

** ΑΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ συνέντευξη προσέχεις τι σου λέει ο συνεντευξιαζόμενος και δεν του κάνεις ερώτηση για κάτι στο οποίο μόνος του έχει αναφερθεί. Λόγου χάρη όταν ο διαιτολόγος σού αναλύει πώς προσλαμβάνεται η βιταμίνη D και ανάμεσα σε άλλα έχει πει ότι το αντιηλιακό εμποδίζει την πρόσληψή της από τον ήλιο, δεν το ρωτάς μετά από 5' τι γίνεται άμα έχουμε βάλει αντιηλιακό (ΕΡΑ Σπορ).

** ΕΙΣΑΙ παλιό στέλεχος στη ραδιοφωνία, γνωστός για τη συλλογική τοποθέτηση –και δεν σε κακίζουμε γι’ αυτό–, αλλά ξεπερνάς τα όρια όταν βγαίνεις για ρεπορτάζ και διαμαρτύρεσαι στον «αέρα» γιατί πιστεύεις ότι ο προηγούμενος συνάδελφός σου, που είχε το δικό του, πολύ επίκαιρο ρεπορτάζ, κράτησε πολύ το μικρόφωνο. Και να το κράτησε πολύ δεν πήρε τον χρόνο από εσένα. Αντισυναδελφικό, τουλάχιστον (Γιώργος Μίνος, ΕΡΑ Σπορ).

** ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣ φωνή διανοουμενίστικη από τη δεκαετία του '60 και του '70. Ο Γιώργος Μανιώτης έκανε μανιασμένη επίθεση κατά ποδοσφαίρου και αθλητικών εφημερίδων, Φυσικά όχι και κατά πολιτικών που μας φιλοξενούν και μας προβάλλουν (Συνέντευξη στο Τρίτο Πρόγραμμα)...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: