15.7.21

Δεν ήθελε να τσακωθεί με τον Σκανδαλίδη...



...για το ’89, αλλά…

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε… mood στρατηγικών ανοιγμάτων προς τις προοδευτικές δυνάμεις, ωστόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν μπορούν να αφήσουν και τα… πάντα να πέσουν κάτω. Ο... λόγος, φυσικά, για το χθεσινό «θερμό επεισόδιο» που είχαμε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Θυμίζω ότι η εξουσία του ΠΑΣΟΚ το 1989 μέσα σε ένα εξάμηνο είχε φθαρεί και κατέπεσε από τη συγχορδία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», επισήμανε ο πρώην γραμματέας του (πρώην) ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι «σε όλη μας τη διαδρομή από το 1989 μέχρι τώρα στηρίξαμε την πολιτική «όλα στο φως». 
Απομακρύναμε τα δικά μας στελέχη υπό κατηγορία, μέχρι τη δικαίωση ή την καταδίκη τους». «Το κυριότερο, θεσπίσαμε πλαίσιο διαφάνειας –έστω και όχι ολοκληρωμένο, το αναγνωρίζω- για την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε να μην μπορεί να αναπαραχθεί το φαινόμενο», συνέχισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, που παραμένοντας σε… «κλίμα ‘89», κατέθεσε και μία προσωπική του ιστορία: «στη Βουλή μπήκα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1989. Η παρθενική μου ομιλία ήταν την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη και η πρώτη μου πολιτική αντιπαράθεση, δραματική και δύσκολη, ήταν με τον Λεωνίδα Κύρκο. Αυτή ήταν η πρώτη μου, λοιπόν, εμπειρία. Έζησα από τότε τριάντα ολόκληρα χρόνια όλες τις αντίστοιχες συζητήσεις και είχα μία σταθερή θέση. Δεν τόλμησε το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει θεσμικά την παθογένεια που το ίδιο προκάλεσε στη διαχείριση εξουσίας, να υπερβεί τον εαυτό του και να κατοχυρώσει τη δημοκρατία. Υποτάχθηκε πάντοτε στην κομματική σκοπιμότητα και στην κυβερνητική αυθαιρεσία», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι απανωτές, λοιπόν, αναφορές του υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΙΝΑΛ στο ’89 δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, που απλώς… υπενθύμισε στον Σκανδαλίδη πόσα χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ από το ’89 ως τις μέρες μας. «Από το 1989, όταν πρωτολειτούργησαν με προσωρινές άδειες οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και μέχρι το 2016 όταν και διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, το ΠΑΣΟΚ με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρέθηκε στην κυβερνητική εξουσία για δεκαπέντε, δεκαέξι χρόνια. 

Kαι δεν τόλμησε σε κανένα σημείο αυτής της θητείας να φέρει νόμο ή να εφαρμόσει νόμο, έτσι ώστε να διενεργηθεί διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες Επομένως, νομίζω ότι είναι κατά τι υπερβολικό να ζητάτε σήμερα και τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ότι «συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου» και πως «έδωσαν επ’ αόριστον άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς παρά τις έξι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες χαρακτήριζαν αυτήν την πρακτική ως απολύτως παράνομη και αντισυνταγματική».

Πάντως, επειδή ο Τζανακόπουλος στηρίζει την γραμμή των ανοιγμάτων στις προοδευτικές δυνάμεις, δεν παρέλειψε, παίρνοντας τον λόγο, να υπογραμμίσει με νόημα: «το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα σήμερα θα ήταν να αντιπαρατεθώ με τον κ. Σκανδαλίδη». Ωστόσο, φαίνεται ότι η… υπομονή του έχει και τα όριά της.

Matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: