14.7.21

Παρατηρητήριο Τύπου...


Νέες εξελίξεις στο μέτωπο των Περιφερειακών εφημερίδων, με τους εκδότες που βρίσκονται σε διαφορετικές Ενώσεις ιδιοκτητών να βρίσκονται σε διεργασίες ενοποίησης. 

Η πρώτη κίνηση, από την οποία διαφαίνεται η σύμπραξη των... ενώσεων του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) είναι η κοινή συμφωνία τους για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου περιεχομένου!

Πρόκειται ουσιαστικά για διαμόρφωση και λειτουργία πλατφόρμας ειδησεογραφικού περιεχομένου από όλες τις εφημερίδες της Περιφέρειας. Αναφέρεται ωστόσο και η δυνατότητα συνεργασίας για την εμπορική διαφήμιση.

Η δεύτερη ενέργεια προέρχεται από τον ΣΗΠΕ και αφορά τη συνεργασία του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με το οποίο ήδη συμφώνησε για την ψηφιοποίηση περιφερειακών εφημερίδων, με χρηματοδότηση από προγράμματα δημοσίων επενδύσεων. 

Το επόμενο βήμα της μεταξύ τους συνεργασίας είναι η ίδρυση παρατηρητηρίου Τύπου, στο οποίο θα μετέχουν ακαδημαϊκοί καθηγητές αλλά και εκδότες του περιφερειακού Τύπου. Σκοπός του είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας και του δημόσιου λόγου.

Στη γενική συνέλευση του ΣΗΠΕ αποφασίστηκε να γίνει ανοιχτή διαβούλευση για τον τροποποίηση του καταστατικού του συνδέσμου και να προκηρυχθεί άμεσα νέα γενική συνέλευση. Στόχος είναι η σύμπραξη όλων των ενώσεων εκδοτών της περιφέρειας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: