5.7.21

Να μετράει τα λόγια του...


Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε σε δύο παραδοχές και σε μία πολιτική απρέπεια. Παραδέχτηκε, ξανά, ότι πέρσι, πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνησή του έπρεπε «να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στη... Βόρεια Ελλάδα νωρίτερα» απ’ ό,τι το έκανε.

Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν μπορεί να καταστήσει «τον εμβολιασμό υποχρεωτικό», καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στο Σύνταγμα. Προσπάθησε όμως να χρεώσει την αποτυχία της πολιτικής του στην αντιπολίτευση και κυρίως στην αξιωματική, κατηγορώντας την για «υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους».

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι πέρσι δεν λήφθηκαν έγκαιρα μέτρα στη Β. Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του θυσίασαν την υγεία του λαού στο δικό τους μικροκομματικό συμφέρον και υποτάχθηκαν στις απαιτήσεις της τοπικής Εκκλησίας επιτρέποντας τον ανεμπόδιστο και ουσιαστικά χωρίς περιορισμούς εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Αυτό έγινε λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο λοκντάουν, με την πανδημία να καλπάζει και αφού είχε μεσολαβήσει ένα καλοκαίρι που χάριν του τουρισμού δεν υπήρχε και δεν λειτουργούσε κανένα μέτρο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεχνάει επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας, παρά και ενάντια στις επιταγές της επιστήμης, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη συγκρουστεί με την Εκκλησία, την οποία προφανώς θεωρεί μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων για το κόμμα του.

Ξεχνάει, δηλαδή, ότι χάριν του μικροκομματικού συμφέροντος υποτάχθηκε σε θρησκοληψίες, παραδοξολογίες, εμμονές και δεισιδαιμονίες. Αυτό στοίχισε ακριβά στη χώρα και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Είναι γνωστό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει καλές σχέσεις με την αυτοκριτική. Για ό,τι στραβό κάνει, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Έτσι και τώρα, μπροστά στον κίνδυνο νέου κύματος και με την πορεία των εμβολιασμών να απέχει πολύ από τη διασφάλιση της ανοσίας στην κοινότητα, τρέχει να φορτώσει τις ευθύνες του στην αντιπολίτευση με ακραία ρητορική.

Ο όρος «υγειονομικό σαμποτάζ» είναι πολύ βαριά κατηγορία. Ιδιαίτερα όταν στη χώρα μας πλησιάζουμε τους 13.000 νεκρούς από την πανδημία. Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να μετράει τα λόγια του. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται υπευθυνότητα και σύνεση. Του λείπουν και τα δύο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: