11.7.21

Τι ισχύει φέτος για τις φορολογικές δηλώσεις...



Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις και υποχρεώσεις των φορολογούμενων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ μέχρι... τις 28 Ιουλίου θα λάβουν έκπτωση φόρου 3%.Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα κατά βληθεί τον Φεβρουάριο του 2022 ενώ λόγω της παράτασης θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην έναρξη αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

Τα ποσά των αποζημιώσεων που έλαβαν οι φορολογούμενοι επειδή εισέπραξαν μειωμένα μισθώματα μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, λόγω της πανδημίας θα αναγραφούν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του επόμενου φορολογικού έτους.

Οδηγίες για την υποβολή της δήλωσης

Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ. Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
Υποβάλλω τη δήλωση.
Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.
Οι αλλαγές κωδικών
Το έντυπο Ε1 περιλαμβάνει νέους κωδικούς που αφορούν τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, τις ανακαινίσεις ακινήτων, τη φορολόγηση των αθλητών, τους συνταξιούχους του εξωτερικού, την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: