7.7.21

Ούτε στα ΑμεΑ δεν σταματούν οι εθελούσιες...


Ούτε στους εργαζόμενους ΑμεΑ δεν σταματά το επιθετικό σχέδιο άμεσης συρρίκνωσης του προσωπικού στην Τράπεζα Πειραιώς και ο περιορισμός των εργαζομένων στην τράπεζα κάτω από 10.000 άτομα... μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό προκύπτει από τις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Προσωπικού, που με χθεσινή ανακοίνωσή του στηλιτεύει την “επιθετική συρρίκνωση του δικτύου” και τις πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση της Τράπεζας..

“Ο σχεδιασμός της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για την επιθετική συρρίκνωση του δικτύου έχει πυροδοτήσει σειρά αντιδεοντολογικών πρακτικών απαξίωσης εργαζόμενων, που στόχο έχουν την με κάθε τρόπο εξώθησή τους στην... 'οικειοθελή' έξοδο”, σημειώνουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας:

“Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο, χωρίς κανένα απολύτως ηθικό φραγμό, να συμπεριφέρονται με κυριολεκτικά χυδαίο τρόπο ακόμη και σε συναδέλφους ΑμεΑ. Χαρακτηριστική περίπτωση συναδέλφου με τέσσερα παιδιά, τον οποίο, αν και αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα με αναπηρία 80%, αποπειράθηκαν να μετακινήσουν σε κατάστημα όπου δεν υπάρχει τουαλέτα στον ίδιο όροφο, με απώτερο σκοπό να οδηγηθεί σε παραίτηση”...

Ακόμα αναφέρουν άλλη περίπτωση γυναίκας υπαλλήλου με πρόβλημα όρασης, από την οποία ζητήθηκε “να μετακινείται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας της”. Μία ακόμα αντίστοιχη περίπτωση καταγγέλλει ο Σύλλογος για εργαζόμενο στην τράπεζα “που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα και αναπηρία 55% και έχει προσληφθεί με τον νόμο των ΑμεΑ στην Τράπεζα Πειραιώς”.

Ο Σύλλογος Προσωπικού σημειώνει ότι θα απευθυνθεί άμεσα στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στα κόμματα και τους φορείς εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος, αξιοποιώντας παράλληλα κάθε πρόσφορο νομικό μέσο, προκειμένου να σταματήσει στην πράξη τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.

Υπογραμμίζοντας πως “όχι μόνο στρέφονται σε βάρος εργαζομένων με ειδικές ανάγκες, αλλά ευρύτερα σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να υλοποιηθεί με κάθε μέσο ο βάρβαρος και αντεργατικός σχεδιασμός απομείωσης προσωπικού”.

Τέλος, καλεί τη διοίκηση να σταματήσει τις συγκεκριμένες απαράδεκτες πρακτικές κάνοντας λόγο για ”μηδενική ανοχή” σε παρόμοιες πρακτικές. “Από τα αισθήματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δεν πρόκειται να παραιτηθούμε ούτε 'οικειοθελώς' ούτε με κανέναν άλλον τρόπο”, καταλήγει ο Σύλλογος Προσωπικού στην Τράπεζα Πειραιώς…

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: