Οι τρεις καταγγελίες που ξεσκέπασαν τον Φιλιππίδη...
Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελένη ∆ροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Οι τρεις ηθοποιθοί που με τις καταθέσεις τους για τον Πέτρο Φιλιππίδη άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου ικαι έγιναν αιτία να ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις...
Αποκαλύψεις που άφησαν άφωνο το πανελλήνιο για έναν ηθοποιό, για τον οποίο ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι όταν έσβηναν τα φώτα έβγαζε έναν άλλο εαυτό.
Στο πλαίσιο του περίφημου πλεόν Metoo οι τρεις ηθοποιοί βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν και να περιγράψουν τις φρικτές εμπειρίες που έζησαν συνεργαζόμενες με τον δημοφιλή ηθοποιό.
Και ήταν αυτές οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών που έδωσαν το θάρρος ή το κουράγιο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν για όσα βίωσαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τελικά να τον οδηγήσουν προσωρινά κρατούμενο για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Τι είχαν πει Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου
Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την εμπειρία τους από τη γνωριμία και τη συνεργασία που είχαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, ζητώντας την οριστική διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), με την ελπίδα ότι η ενέργειά τους θα δώσει θάρρος και σε άλλες ή άλλους συναδέλφους τους, αλλά και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα από οποιονδήποτε χώρο που δεν έχει δημόσιο βήμα να βγουν μπροστά χωρίς φόβο και να καταγγείλουν αντίστοιχες τραυματικές συμπεριφορές που έχουν υποστεί από ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν όσα κάνουν πιστεύοντας πως βρίσκονται στο απυρόβλητο. Στην καταγγελία τους, που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους Γιώργος Γεραρής και Αλέξανδρος Μίντζιας, επικαλούνται τις μαρτυρίες δέκα επιπλέον προσώπων που θα στηρίξουν το περιεχόμενο των καταγγελιών τους.
Το «protothema» δημοσίευσε αυτούσιο το κείμενο της κατατεθείσας καταγγελίας των τριών ηθοποιών ενώπιον του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, χωρίς οποιαδήποτε δική μας τοποθέτηση, αποκλειστικά και μόνο για λόγους διαφύλαξης του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το τεράστιο αυτό ζήτημα της τρέχουσας επικαιρότητας. Η καταγραφή περιστατικών καταγγελλόμενης κατάχρησης εξουσίας και φερόμενης επιβολής του επαγγελματικά ισχυρότερου στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο και η ανάδειξη του εξαιρετικά σημαντικού ηθικού ζητήματος που προκύπτει από αυτές εμπίπτουν σαφώς στο καθήκον του Τύπου προς ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Διαβαστε ολοκληρο το κειμενο ΕΔΩ...
Πηγη protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου