3.7.21

Δύσκολο βράδυ στην Κεφαλονιά...



Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Δ.Ε. Ελειού - Πρόννων, σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι, στην Κεφαλονιά, και που εξακολουθεί να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με... την πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου, με το πρώτο φως του ήλιου, θα επανεκτιμηθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς, έπειτα από ένα βράδυ που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο.•

Νωρίτερα, οι φλόγες προσέγγισαν τον οικισμό Καπανδρίτι και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ άλλο μέτωπο ήταν κοντά στην Αγ. Ειρήνη. Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού που βρίσκονται στους δύο παραπάνω οικισμούς (Καπανδρίτι και Αγ. Ειρήνη). 


Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής: 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου, συνέδραμαν από αέρος 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 καναντέρ, 1 air tractor, 4 πετζετέλ) και 2 ελικόπτερα.  Κατά διαστήματα, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.



Για την Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) στα νησιά της ΠΕ Ρόδου και υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: