Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Ινδός φωτορεπόρτερ του Reuters Danish Siddiqui σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, ενώ κατέγραφε τις συγκρούσεις του στρατού με τους Ταλιμπάν.
Ο...Siddiqui, επικεφαλής φωτορεπόρτερ του Reuters στην Ινδία, ήταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν, για να καταγράψει τις συγκρούσεις μεταξύ αφγανικών δυνάμεων και Ταλιμπάν, την ώρα που αποσύρονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα.
Αφγανός στρατιωτικός δήλωσε στο Reuters ότι ο Siddiqui σκοτώθηκε ενώ κατέγραφε τις συγκρούσεις στην πόλη Σπιν Μπόλντακ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Οι αφγανικές δυνάμεις μάχονταν για να ανακαταλάβουν την κεντρική αγορά της πόλης όταν, σε ανταλλαγή πυρών, έπεσε νεκρός ο φωτορεπόρτερ και ένας υψηλόβαθμος Αφγανός αξιωματούχος.
Νωρίτερα σήμερα ο Siddiqui είχε ενημερώσει το Reuters ότι τραυματίστηκε από θραύσματα στο χέρι, ενώ έδινε ανταπόκριση για τις συγκρούσεις. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι Ταλιμπάν οπισθοχώρησαν. Ο φωτορεπόρτερ μιλούσε με πολίτες, όταν οι μαχητές επιτέθηκαν ξανά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.
«Ψάχνουμε περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην περιοχή», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο πρόεδρος του Reuters Μάικλ Φρίντενμπεργκ και η διευθύντρια του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Αλεσάντρα Γκαλόνι.
«Ο Danish ήταν ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένας αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας και ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη φριχτή στιγμή», συμπλήρωσαν.
Ο φωτορεπόρτερ εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο από το 2010 και το 2018 ήταν μέλος της ομάδας του Reuters που κέρδισε Πούλιτζερ για την καταγραφή της βίας που αντιμετώπιζαν οι Ροχίγκια στη Μιανμάρ.
«Αν και απολαμβάνω να καλύπτω την ειδησεογραφία- από την οικονομία μέχρι την πολιτική και τα αθλητικά- αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να απαθανατίζω το ανθρώπινο πρόσωπο μιας έκτακτης είδησης», είχε πει κάποτε.
Μεταξύ άλλων, στην καριέρα του είχε καλύψει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, την προσφυγική κρίση των Ροχίγκια, τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ και τους σεισμούς στο Νεπάλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου