13.7.21

Προφυλακίστηκαν ο αστυνομικός και ο πατέρας της 18χρονης...



Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκαν ο πατέρας της 18χρονης και ο αστυνομικός που την εξέδιδε. Και...οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίσταση για 14 αδικήματα, αρνήθηκαν τα όσα τους προσάπτονται. 

Ειδικότερα, ο πατέρας της 18χρονης κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει βιάσει την κόρη του, ενώ ο αστυνομικός ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την κοπέλα και αρνήθηκε ότι την εξώθησε στην πορνεία.

Ο 39χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τις πράξεις του, και ο πατέρας της, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε εις βάρος της για αρκετά χρόνια, ενώ εκείνη ήταν ανήλικη, είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, στο οποίο περιλαμβάνονται 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

Εμπορία ανθρώπου κατ´ επάγγελμα
Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
Βιασμός κατ' εξακολούθηση
Κατάχρηση σε ασέλγεια
Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
Ενδοοικογενειακή απειλή
Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Παράνομη οπλοφορία
Παράνομη οπλοχρησία
Παράνομη οπλοκατοχή
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φέρεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία εξέδιδε τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η Εισαγγελία έπρεπε να είχε ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου αστυνομικού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε τυχόν περισσότερα θύματά του να τον αναγνωρίσουν και να διευκολυνθεί η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικηγόρος, έκανε λόγο επίσης και για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά όπως λέει έχουν κατονομαστεί από την 18χρονη κατά την κατάθεσή της.

Ερωτήματα Σπίρτζη προς Ν.Δ.

Για το ειδεχθές περιστατικό τοποθετήθηκε εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Χρήστο Σπίρτζη να θέτει ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για το εάν ο προφυλακισμένος αστυνομικός είναι στέλεχος του κόμματος.

Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει: Ισχύει πως ο αστυνομικός που εξέδιδε τη 18χρονη είναι στέλεχος της;

Η ΝΔ, το υπουργείο και η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαντούν σε ένα απλό ερώτημα που έθεσε ο κ. Σπίρτζης: Αληθεύει ότι ο αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη στην Ηλιούπολη είναι στέλεχος της ΝΔ;

Εάν ναι, σχετίζεται το γεγονός αυτό με το ότι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν για ώρες στο θύμα να επικοινωνήσει με την δικηγόρο της και την πίεζαν σύμφωνα με καταγγελίες να αλλάξει δικηγόρο;

Ή με το γεγονός ότι δύο μέρες μετά, ακόμα δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα όπως συμβαίνει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking;

Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: