Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, από το 1975 που ιδρύθηκε «απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών και συνεχίζει να πρωτοπορεί. Με περισσότερα από 10.000 μέλη, σε 30 πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί τη μεγαλύτερη και... δυναμικότερη φοιτητική παράταξη στα Eλληνικά Πανεπιστήμια». Όλη αυτή την πολυετή παρουσία θα την «τελειώσει» η Νίκη Κεραμέως.
Το δήλωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας απαντώντας στην έκκληση που της απεύθυνε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM. Όπως είπε «είχαμε συζητήσει και προεκλογικά και είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά». Διευκρίνισε πάντως ότι η ρύθμιση αυτή «δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο».
Έτσι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ θεωρητικά έχει μερικούς …μήνες ζωής ακόμη. Καθότι είναι αδιανόητο η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει να υπάρχει. Δηλαδή να μην αποδεχτεί τις αντιλήψεις και τις αποφάσεις μίας υπουργού που έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η εξέλιξη ίσωςεπιφέρει μια μικρή στενοχώρια και στον Άδωνι Γεωργιάδη. Τον υπουργό Ανάπτυξης που ο τηλεοπτικός φακός τον έχει συλλάβει στο πρόσφατο παρελθόν να άδει το «Και Α και ΟΥ και ΔΑΠ-ΝΟΥΔΟΥΦΟΥΚΟΥ» ενθυμούμενος τα φοιτητικά του χρόνια. Όμως κι αυτός μάλλον θα το ξεπεράσει.
Το γνωστό αφήγημα
Με αυτές τις δηλώσεις της Νίκη Κεραμέως επιμένει στο χιλιο-ραγισμένο προφίλ της υπουργού που «βάζει τάξη» στις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Της πολιτικού που θα σώσει την παιδεία από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος (όπως οι παρατάξεις) οδηγώντας την σε ένα φωτεινό μέλλον. Αν και η υπόθεση της CISCO στην οποία εμπλέκεται η υπουργός Παιδείας, δείχνει ότι η αδιαφάνεια στα οικονομικά, μια πολύ «κακή συνήθεια» του παρελθόντος στην παιδεία, παραμένει και ανθεί.
Υποθέτω ότι η υποχρεωτική κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων θα είναι μία ακόμη «δροσερή πνοή δημοκρατίας». Όπως χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη και προβλέπει την εγκατάσταση στα πανεπιστήμια αστυνομικών τμημάτων, καμερών και άλλων συστημάτων χειραγώγησης. Μάλλον οι παρατάξεις ειναι που φταίνε π.χ για την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ που καταγράφθηκε και στους δύο προϋπολογισμούς της κυβέρνησης.
Υποθέτω επίσης πως θα συνοδευθεί από κάποιο αφήγημα του υπουργείου Παιδείας που θα λέει ότι η πολιτική δράση των φοιτητών, με την μορφή της πολιτικής στράτευσης, είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Παρότι -στην Ελλάδα- συνέβαλε αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται, διότι δεν υφίστανται οι απειλές του παρελθόντος.
Έλα όμως που υφίστανται οι απειλές του παρόντος και του μέλλοντος. Μία από αυτές είναι και η πολιτική που εφαρμόζει, «εστιθελικά», η κυβέρνηση και η Νίκη Κεραμέως.
Υ.Γ Πάντως αν η Ν.Κεραμέως προχωρήσει στην συγκεκριμένη νομοθέτηση αυτή θα συναθροιστεί με τους υπόλοιπους νόμους της που ΔΕΝ θα εφαρμοστούν...
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
news247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου