9.6.21

Καταγγελία-σοκ για βιασμό φαντάρου...


"Διατάχθηκε από λοχαγό" - Τι λέει ο 32χρονος…

Σοκ προκαλεί η καταγγελία που έκανε ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι πριν από μια δεκαετία έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο, όταν κατατάχθηκε στον Στρατό ως φαντάρος. "Διατάχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από λοχαγό, την οποία εκτέλεσε ένας στρατιώτης στο ιατρείο που πήγα" δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ3.

Ο 32χρονος, σήμερα, άνδρας, ισχυρίζεται ότι ένας αξιωματικός ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή τον έβρισε και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά αφού τον νάρκωσαν.

"Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να αποβληθώ οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου", ανέφερε ο άνδρας. Έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που, όπως λέει, ενεπλάκησαν στον βιασμό του, και επικαλείται μαρτυρίες. "Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες, όταν παραδέχθηκε ο ίδιος την ηθική αυτουργία " τόνισε.

Ο μηνυτής διευκρινίζει ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι "η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του: 

«Υπήρξε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός ανάμεσα στον πελάτη μου και τον λοχαγό του. Τότε ο λοχαγός θεώρησε σωστό να τον απειλήσει και να του πει μπροστά και σε άλλους «Το βράδυ θα δεις τι θα πάθεις». Έτσι κι έγινε. Το ίδιο βράδυ έγινε το κακό. Για την πράξη αυτή, την σεξουαλική κακοποίηση του, ο λοχαγός είχε δώσει εντολή να την εκτελέσουν τρεις φαντάροι από την Κρήτη που έκαναν την πράξη. Ο ένας τον κακοποίησε σεξουαλικά και οι άλλοι δυο τον κρατούσαν με την βία για να μην αντιδράσει. Το περιστατικό αυτό έγινε μέσα στο ιατρείο της μονάδας. Έδωσε εντολή μετά τον διαπληκτισμό τους ο λοχαγός να μην κοιμηθεί μέσα στον στρατιωτικό θάλαμο της μονάδας, αλλά μέσα στο ιατρείο και εκεί έγινε η πράξη».

Το κίνημα MeToo η αφορμή για να αποκαλύψει δέκα χρόνια μετά την πράξη ο 32χρονος άνδρας, την δραματική του αλήθεια :

«Ψυχολογικά η αλήθεια είναι ότι τράβηξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια όμως τώρα είναι καλά. Εγώ το γνώριζα το περιστατικό εδώ και καιρό γιατί μου είχε περιγράψει κάποια συμβάντα, όμως τώρα επηρεασμένος και από το κίνημα MeToo αποφάσισε να το ξεριζώσει από μέσα του και να πει την δική του αλήθεια. Πιστεύω πως στο μέλλον θα βγουν κι άλλα τέτοια περιστατικά που θα αφορούν φαντάρους. Είναι πολλοί αυτοί που κρύβουν βαθιά μέσα τους κάποιο είδος κακομεταχείρισης εύχομαι να βγω ψεύτης»...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: