8.6.21

Ο αρχηγός του χρέους...


Η δημοσιοποίηση των ισολογισμών των κομμάτων για τον περασμένο χρόνο, μια υποχρέωση που προκύπτει από τον νόμο, έδειξε σε όλες τις διαστάσεις ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα απολύτως χρεοκοπημένο. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο.

Εδώ και 6-7 χρόνια είναι σε όλους γνωστό ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη... χώρα στη μεταπολιτευτική περίοδο -η Ν.Δ. και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ- χρωστούσαν δάνεια στις τράπεζες ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν. Αυτό λέγεται πτώχευση με όλες τις προδιαγραφές.

Το καινούργιο στοιχείο, σήμερα, αφορά το γεγονός ότι επί αρχηγίας Κυρ. Μητσοτάκη η Ν.Δ., μολονότι χρεοκοπημένη, συνέχισε να δανείζεται κατά μέσο όρο 30 εκατ. τον χρόνο, με αποτέλεσμα μέσα σε 4 χρόνια τα χρέη της προς τις τράπεζες να έχουν αυξηθεί κατά 118 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 343 εκατ. ευρώ. Ο άνθρωπος δηλαδή που υποσχέθηκε πως θα νοικοκυρέψει το κόμμα του το φέσωσε με το 1/3 των συνολικών χρεών του.

Με άλλα λόγια, τα 2/3 του συνολικού χρέους της Ν.Δ. δημιουργήθηκαν από το 1974 έως το τέλος του 2015. Και το 1/3 από το 2016 έως και το 2020. Οπότε ο Κυρ. Μητσοτάκης δικαίως μπορεί να ονομαστεί αρχηγός του χρέους για το κόμμα του.

Δυστυχώς όμως είναι και πρωθυπουργός της χώρας. Και ένας αρχηγός του χρέους για το κόμμα του είναι ιλαροτραγικό να εμφανίζεται ως αρχηγός της νοικοκυροσύνης και της τάξης για τη χώρα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ν.Δ. επιβιώνει ως κόμμα με δανεικά, δημιουργώντας διαρκώς χρέη τα οποία στο τέλος θα φορτωθούν στην πλάτη του φορολογούμενου πολίτη. Εξίσου βέβαιο είναι πως με αυτό το κόμμα στην κυβερνητική εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να μπει τέρμα σε αυτή την κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Μαρτίου του 2019 ασκήθηκε δίωξη σε πάνω από 120 άτομα -στελέχη τραπεζών και ταμίες κομμάτων- για την παράνομη δανειοδότηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από το 2005 έως το 2011. Στη συνέχεια η Ν.Δ. ήρθε στην κυβέρνηση και από τότε αγνοείται η τύχη αυτών των διώξεων. Τι άλλο να υποθέσουμε πέρα από το «κουκούλωμα»;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: