28.6.21

Δε ρύθμισαν τη μείωση των δόσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς!...


Δεν εφαρμόζεται ούτε η πρόβλεψη για την απομείωση της ετήσιας δόσης των 3.500.000 ευρώ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών προς το Δημόσιο! Το άρθρο 42 του ν. 4779/2021 δίνει τη δυνατότητα για επενδυτικά κίνητρα στον κλάδο, ενώ τονίζει ότι μπορεί το ετήσιο ενοίκιο της... άδειας να μειωθεί έως και 3.450.000 ευρώ «κατά το ύψος των επενδύσεων σε πρόγραμμα, τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές που διενεργεί ο υπερθεματιστής εντός του ημερολογιακού έτους 2020». 

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, «ο υπερθεματιστής καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ, που αφορά το 2020, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021 και προσκομίζει στο ΕΣΡ και στο υπουργείο Οικονομικών, το αργότερο μέχρι τη 15η Απριλίου 2021, βεβαίωση ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή, που βεβαιώνει προσηκόντως τη διενέργεια των ως άνω επενδύσεων».

Επίσης, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού ΜΜΕ και κατόπιν γνώμης του ΕΣΡ, «μπορεί να καθορίζονται οι λεπτομέρειες της ως άνω απομείωσης, ιδίως η διαδικασία ελέγχου της υλοποίησης αυτών και τα αρμόδια όργανα». 

Για να προχωρήσει η διαδικασία, παράλληλα με την έκδοση της απόφασης θα έπρεπε το ΕΣΡ να κάνει έλεγχο επί των οικονομικών στοιχείων των τηλεοπτικών σταθμών ή να το αναθέσει σε ορκωτούς ελεγκτές, που θα έκαναν την έρευνα επί της οικονομικής δραστηριότητας των τηλεοπτικών σταθμών. Μέχρι σήμερα τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: