27.6.21

Ολλανδή δημοσιογράφος για τη σύλληψη της στην Ύδρα...


H  Ολλανδή δημοσιογράφος Ιγκεμποργκ Μπέγκελ, που συνελήφθη στην Ύδρα με την κατηγορία ότι φιλοξενεί στο σπίτι της πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα για...παροχή ασύλου, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη. Ακούγεται εξαντλημένη στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και δήλωσε στο tvxs.gr, είναι ακόμα σοκαρισμένη και νιώθει ότι προσγειώθηκε σε ναζιστική ταινία.

Την ίδια ώρα, εισπράττει μηνύματα αλληλεγγύης, η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ οι βουλεύτριες Sophia in ‘t Veld και η Tineke Strik, (μέλη της επιτροπής που ερευνά την Frontex και τις επαναπροωθήσεις) έχουν ήδη υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Κομισιόν.

«Ζω 40 χρόνια στην Ελλάδα, στο οικογενειακό μας σπίτι στην Ύδρα και πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτίμησα τους Χρυσαυγίτες (κρυφούς και φανερούς) και ποτέ δεν φαντάστηκα ότι ο ελληνικός πολιτισμός έτσι όπως τον ξέρω, θα επέτρεπε την ποινικοποίηση της φιλοξενίας. Όταν μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός, έχει κριθεί παράνομος ενώ δεν είναι, επειδή δεν λειτουργούσε η υπηρεσία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Με ευθύνη δηλαδή της πολιτείας κατηγορείται, ενώ είναι απολύτως αθώος. Γεγονός που γνωρίζουν οι αρχές στην Ύδρα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει».

Η φιλοξενία αυτή, μπορεί να στοιχίσει στη γνωστή δημοσιογράφο και επί χρόνια εργαζόμενη στη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας και σε πολλά άλλα ΜΜΕ, ποινή έως έναν χρόνο φυλάκισης και χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατηστε ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: