27.6.21

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Πάρο...


...πύρινο μέτωπο και στην Ηλεία... 
Ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος Πάρου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε κοντινές περιοχές.

Αυτή τη στιγμή...επιχειρούν περίπου 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ από αέρος συμβάλλουν 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων, με ακόμα 18 πυροσβέστες και 9 οχήματα.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται πλέον σε διάσπαρτες εστίες, σε θαμνώδη και δασική έκταση. Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε οικισμούς και σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, αλλά δεν έχει απειλήσει άμεσα κατοικίες, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι σε γενικές γραμμές μέτριοι, ωστόσο κατά διαστήματα υπάρχουν ισχυρές ριπές ανέμου.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας, όπου έχουν σπεύσει 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη τύπου πεζετέλ.


Αντίθετα, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, όπως και το πύρινιο μέτωπο που εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση, στη Βραυρώνα Αττικής, καθώς και η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αλυκή Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: