11.6.21

Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή...


Ο Τασούλας αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον Τσίπρα...

ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας καθώς ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και διέκοψε την συνεδρίαση την ώρα που ετοιμαζόταν να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να... παρέμβει για τα φέσια της ΝΔ και τη νέα φυγομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά την συζήτηση που γινόταν στην Βουλή επί επίκαιρων ερωτήσεων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος έσπευσε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της συνεδρίασης (προεδρεύων ως τότε ήταν ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ) και να σταματήσει την διαδικασία προκειμένου να μην πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ήταν τόσο βιαστικός που ξεκίνησε να μιλάει ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν στο βήμα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόψει ζητώντας του να του επιτρέψει να κατέβει από το βήμα, ώστε να μην είναι τόσο άκομψο αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το αίτημα Τσίπρα να πάρει το λόγο ως δικαιούται ως προσπάθεια καθιέρωσης μίας εκτός κανονισμού πρακτικής, με επιχείρημα ότι οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο… παντού εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό ακτιβισμό».



«Δεν θα επιτρέψω την μετατροπή της Βουλής σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού. Η Ολομέλεια δεν μπορεί να μετατραπεί σε συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν θα επιτρέψω μονολόγους ή μονόπρακτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

«Να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο μόνο ενός κόμματος ενώ έχετε πάρει την ψήφο περισσότερων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπεριφερθείτε ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και όχι της ΝΔ. Μην φιμώσετε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αντέδρασε ο κ. Τσίπρας...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: