20.5.21

«Ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη»...


Τι λένε οι κάτοικοι στην Κορινθία...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στο Σχίνο Κορινθίας, επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους, με τους περισσότερους να μην μπορούν να πιστέψουν τον εφιάλτη που έζησαν χθες το βράδυ, όταν εξαιτίας του αέρα οι πρώτες φλόγες που ξέσπασαν στην περιοχή μετατράπηκαν σε πύρινο ποτάμι.

Όπως αναφέρει στο... protothema.gr ο Δημήτρης Δεσύλλας πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Σχίνου η περιοχή έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές:

«Δυστυχώς έχει καεί τεράστια έκταση δάσους, ενώ από την πάνω πλευρά του οικισμού έχουν καεί σπίτια. Στις Βαμβακές μάθαμε έχουν καεί 5 σπίτια, στην Μαυρολίμνη έχουν καεί πάνω από 5 γιατί δεν μπορέσαμε να φτάσουμε μέχρι ψηλά. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εδώ είναι στο Αλεποχώρι. Μιλάμε πως έχει καεί μεγάλη έκταση» αναφέρει και προσθέτει:

«Είμαι εδώ από την στιγμή κιόλας που εκδηλώθηκε η φωτιά. Ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη ήμασταν μέσα στην φωτιά. Δυστυχώς είχε αέρα με αποτέλεσμα η φωτιά να φύγει και τα έκαψε όλα. Φοβηθήκαμε όλοι, πανικοβληθήκαμε.


Η φωτιά όταν άρπαξε το βουνό μπορεί να έφτασε σε ύψος και τα 100 μέτρα. Έγινε στην κυριολεξία η νύχτα μέρα. Δεν είχε καεί ποτέ ξανά αυτή η πλευρά».




Επιχειρούν 17 αεροσκάφη 

Αυτήν την ώρα και με τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. 

Για τον λόγο αυτό γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά τις επόμενες κρίσιμες ώρες...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: