20.5.21

Άφωνος ο Δένδιας...


Όταν αναλαμβάνεις κάποιες πρωτοβουλίες διεθνούς απήχησης και οι συνεργάτες σου προβαίνουν σε αυτάρεσκες διαρροές περί του «πρώτου Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών που μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ», τότε το ταξίδι πρέπει να... είναι καλά προετοιμασμένο. 

Και, όσο κι αν ο υπουργός Εξωτερικών κινήθηκε με… χειρουργική ακρίβεια στις δηλώσεις του μαζί με τον ισραηλινό ομόλογό του για να κρύψει την ετεροβαρή στάση της κυβέρνησης στο Μεσανατολικό υπέρ του Ισραήλ, στην Παλαιστίνη δεν τα πήγε και τόσο καλά. 

Η στήλη πληροφορείται ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας άκουσε τον παλαιστίνιο ομόλογό του να τού ζητεί να νοσηλευθούν τραυματισμένα παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας στα ελληνικά νοσοκομεία, αφού προσώρας αυτά τα παιδιά νοσηλεύονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία της Αιγύπτου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, λοιπόν, δεν κατάφερε να κρύψει ότι δεν περίμενε μία τέτοια πρόταση και νόμιζε ότι θα διεξαγάγει μία συζήτηση «πολυτελείας» με τον παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών για ΑΟΖ, θαλάσσιες ζώνες και άλλα ηχηρά παρόμοια. Όμως, στην Παλαιστίνη «καίγονται» στην παρούσα φάση -και αυτό το κατέστησε σαφές στον Νίκο Δένδια ο συνομιλητής του…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: