20.5.21

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση...


Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη φαίνεται εγκλωβισμένη ξανά στις επιλογές της. Η προανακριτική που αφορά τον Νίκο Παππά και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκλωβισμού.

Πολλοί λένε πως πρόκειται για... σχεδιασμό, ώστε να πάει σε πρόωρες εκλογές έχοντας ένα κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «όμηρο» σε μια προανακριτική διαδικασία και με στόχο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Μόνο που με τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία και με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο φημολογούμενος θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακες.

Επί τρεις μέρες ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, είτε εξαπολύει αναπόδεικτες κατηγορίες, είτε δεν θυμάται, είτε πέφτει σε επαναλαμβανόμενες αντιφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται σε συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής θυμίζει λόγο καφενείου. Οι απαντήσεις του, όταν καλείται να αποδείξει αυτά που λέει, μοιάζουν με «μπαταριές» στον αέρα.

Ολες αυτές τις μέρες δεν έχει προσκομίσει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που προωθούνται από τα πρωτοσέλιδα και τα βαρύγδουπα άρθρα των ευνοημένων της «λίστας Πέτσα» δεν προσφέρουν τίποτε το ενοχοποιητικό, ενώ δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο μιας ποινικά κολάσιμης πράξης.

Αλλωστε και ο ίδιος ομολόγησε τον ρόλο του όταν μεταξύ διαλειμμάτων ανέφερε πως «είπε ό,τι είχε να πει, είπαν και οι άλλοι» (η προανακριτική δηλαδή), οπότε πρότεινε να «το τελειώνουμε».

Η κυβέρνηση βασίστηκε στον Χρ. Καλογρίτσα. Οπως όλα δείχνουν, οι προσδοκίες της διαψεύδονται. Αν από τη Δευτέρα, ημέρα που ο επιχειρηματίας θα κληθεί να καταθέσει ξανά, δεν υπάρξουν αποδείξεις όσων υποστηρίζει, τότε η αποτυχία δεν θα έχει προηγούμενο.

Ηδη η διαδικασία έχει παρουσιάσει σημάδια εκφυλισμού. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην προβληματική παρουσία του Χρ. Καλογρίτσα αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο της διαδικασίας.

Οσο περνούν οι μέρες εξηγείται το γεγονός γιατί αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές έδειξαν απροθυμία να συμμετάσχουν ως μέλη της προανακριτικής. Προφανώς γνώριζαν το υπάρχον υλικό και την επιχειρηματολογία και μάλλον φαντάζονταν το αποτέλεσμα. Μένει να δούμε τι θα σκαρφιστεί πλέον η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη για να βγει από τον λάκκο που ίδια έσκαψε και έπεσε μέσα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: