20.5.21

Στην Αττική ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο...


Προειδοποίηση για τις επόμενες ώρες...

Είναι τόσο μεγάλη η ένταση της φωτιάς στο Σχίνο ώστε λίγο μετά τις 8 το πρωί δόθηκε εντολή για εκκένωση και στο Αλεποχώρι, κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού. Η φωτιά καίει στον ορεινό όγκο των Γερανείων. 

Οι άνεμοι είναι από χθες τη... νύχτα δυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ κι οδήγησαν την πυρκαγιά στον ορεινό όγκο.

Συγκεκριμένα για προληπτικούς λόγους είχαν ήδη εκκενωθεί τα χωριά: Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και οι μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολύ μεγάλο μέτωπο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατοικίες καταστραφεί. Ο κοινοτάρχης Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου, είπε στο OPEN ότι στην περιοχή του Σχίνου υπάρχει ύφεση του μετώπου με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει στις Βαμβακιές όπου κάηκαν τρία σπίτια.

Καταστροφή και στη Μαυρολίμνη όπου κάηκαν ένα σπίτι και δυο σκάφη.

Αυτή την ώρα η φωτιά επεκτείνεται και προς Αλεποχώρι και Μέγαρα με τον δήμαρχο της περιοχής να επισημαίνει ότι το μέτωπο είναι μεγάλο και καίει δασική έκταση που η τελευταία φορά που είχε δοκιμαστεί από τις φλόγες ήταν το 1985. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώνονται σπίτια και στο Αλεποχώρι.

Η φωτιά ξεκίνησε από το πανέμορφο δάσος του Σχίνου Λουτρακίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το Forecast Weather, ανέφερε πως λόγω των Βορειοδυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος.

«Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, μαρτυρίες κάνουν λόγο για καπνό και στάχτη σε πάρα πολλές περιοχές όπως τα Καλύβια, η Βούλα, η Κηφισιά και η Ανάβυσσος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: