24.5.21

Δύο χρόνια… χωρίς έλεγχο στο πρόγραμμα από το ΕΣΡ!...


Εκκρεμεί εδώ και περίπου δύο χρόνια ο προβλεπόμενος από τον νόμο έλεγχος του ελάχιστου περιεχομένου προγράμματος αδειοδοτηθέντων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η Αρχή θα... έπρεπε άμεσα, μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης των αδειών κάλυψης, να προβεί σε έλεγχο επί του προγράμματος.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου στις 16 Ιουλίου 2019 αποφάσισε να προβεί σε προκαταρκτικό έλεγχο του ελάχιστου μεταδιδόμενου προγράμματος και της πληρότητας του συνολικού ημερήσιου και μηνιαίου προγράμματος, δυνάμει των άρθρων 15 παρ. 2 του Συντάγματος, 4 παρ. 1 του ν. 2863/2000, 1, 8 και 15 του ν. 4339/2015. 

Η Αρχή ζήτησε από τους αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς ενημερωτικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας να αποστείλουν το σχετικό υλικό. Μετά την παραλαβή του υλικού σχηματίστηκαν φάκελοι και ο σχετικός έλεγχος ανατέθηκε σε διοικητικούς υπαλλήλους και ειδικούς επιστήμονες – νομικούς, οι οποίοι συνέταξαν εισηγήσεις. 

Το ΕΣΡ όμως δήλωσε πως υπάρχει «σημαντικό νομικό ζήτημα της σχετικής διαδικασίας», το οποίο έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια, χωρίς καμία απάντηση μέχρι σήμερα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: