18.5.21

Απολαύστε την ελευθερία σας, αλλά με μέτρο!...



«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις επέστρεψε από την τριήμερη «απόδραση» στην Τήνο. 
Μια αυστηρή προειδοποίηση προς τους υπηκόους του να μην καταχραστούν τις ελευθερίες που Εκείνος ως φιλεύσπλαχνος ηγεμόνας τους παραχώρησε. Αλλιώς θα αναγκαστεί να... τις πάρει πίσω, σαν πατέρας που βάζει τιμωρία τα παιδιά όταν κάνουν σκανταλιές. 
Απολαύστε την ελευθερία σας αλλά με μέτρο, όπως Εκείνος περίμενε υπομονετικά να λήξει η καραντίνα για να φύγει τριήμερο. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να μη φύγει για τριήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θυσιάστηκε όμως για εμάς, για να μας διδάξει υπευθυνότητα.
Και υπευθυνότητα σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαμοληθείτε στα νησιά και τις παραλίες. Ο τουρισμός άνοιξε για τους τουρίστες, όχι για εσάς. Ας μην κάνετε διακοπές έναν χρόνο, δεν χάθηκε δα και ο κόσμος. Θα κάνει Εκείνος για εσάς. 
Ο Ιησούς πήρε πάνω του τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων για να τους λυτρώσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μόνος του τις διακοπές όλων των Ελλήνων για να τους σώσει από τον εαυτό τους. Υπάρχει μεγαλύτερη θυσία από αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: